ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

3 Δεκ 2013

Για τη δίωξη του συνδικαλιστή Βασίλη Παπασημακόπουλου



Οι μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με πρωτοστάτες τις μεγάλες πολυεθνικές εκμεταλλεύονται το καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα που επιβάλλεται από την τρόικα και την κυβέρνηση αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων. Επιβάλλουν καθεστώς τρομοκράτησης των εργαζομένων, εντατικοποιούν την εργασία, απειλούν με απολύσεις για ασήμαντες αφορμές. Θέλουν  να φιμώσουν τους εργαζομένους και να πάψει οποιαδήποτε διεκδίκηση, κάθε αντίδραση στις μειώσεις μισθών που προσπαθούν να  εκβιάσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμπεριφορά της διοίκησης του ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ Πάτρας που χρησιμοποιεί ανάλογες μεθόδους τρομοκράτησης και φίμωσης των εργαζομένων, επιπλήξεων για ασήμαντες αφορμές, θέλοντας  ανθρώπους λάστιχο.
Χρησιμοποιώντας τον αντεργατικό-μνημονιακό νόμο για τη μετενέργεια θέλει να επιβάλλει απαράδεκτες μειώσεις μισθών. Προσπαθεί να ποινικοποιήσει το συνδικαλισμό στη λογική της φίμωσης κάθε φωνής αντίστασης.
Εξόφθαλμο περιστατικό είναι η προσφυγή σε πειθαρχικές διαδικασίες για προσχηματικούς λόγους του προέδρου του παραρτήματος Πάτρας του σωματείου εργαζομένων του ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, Παπασημακόπουλου Βασίλη, και μέλους του Πανελλαδικού ΔΣ υγιεινής και ασφαλείας, αντιπροέδρου του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, αλλά και άλλων εργαζομένων. Με αυτές τις πειθαρχικές ενέργειες, αλλά και με την απειλή απολύσεων,  προσπαθεί να τρομοκρατήσει και να εξαφανίσει κάθε μορφής αντίσταση.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ, έχει απολύσει τον τελευταίο χρόνο 100 υπαλλήλους πανελλαδικά  και 300 τα τελευταία 3 χρόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι  με κάθε τρόπο στο πλευρό των εργαζομένων και στην προσπάθειά τους να αντισταθούν  στην υποβάθμιση που επιχειρείται  στις ζωές και την εργασία τους
Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία και τους συλλόγους τους, να αντισταθούν στην ανατροπή και υποβάθμιση που προσπαθούν να τους επιβάλλουν, με τελικό σκοπό να ανατραπούν οι επιδιώξεις των εργοδοτών αλλά και οι πολιτικές που τις στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ