ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13 Δεκ 2013

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας


Το τελευταίο διήμερο και ειδικότερα μετά την συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων κ. Δημαρά με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και με την απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είναι πλέον φανερό ότι οι μάσκες έπεσαν.
Η κυβέρνηση αποσαφήνισε με τον πλέον εύγλωττο και κυνικό τρόπο τις προθέσεις της για το μέλλον του θαλασσίου μετώπου της πόλης. Και οι προθέσεις αυτές συμπυκνώνονται στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του χώρου.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης μετά την επίσκεψή του στην Πάτρα και την εξαγγελθείσα “απαγκίστρωση” από τις δεσμεύσεις των υψηλά ιστάμενων πολιτικών προσώπων των νυν και προηγούμενων κυβερνήσεων, επανήλθε στο θέμα δηλώνοντας ρητά ότι “ουδέποτε” η παραχώρηση έγινε οριστική και δεν αρκεί απλώς ένα “συν-υποσχετικό” για να παραχωρηθεί το μέτωπο στη πόλη αλλά απαιτείται μια πράξη εκχώρησης.

Θυμίζουμε ότι τον Αύγουστο ως ΣΥΡΙΖΑ καταθέσαμε τροπολογία στη Βουλή για την απόδοση του θαλασσίου μετώπου τιμώντας τη δέσμευση του Προέδρου Αλ. Τσίπρα και των τοπικών βουλευτών Μ. Κανελλοπούλου και Β. Χατζηλάμπρου ότι θα φέρουν προς ψήφιση την τροπολογία αυτή, στηρίζοντας τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τη θέληση όλων των πολιτών της Πάτρας. Το ότι η τροπολογία αυτή δεν στηρίχθηκε από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων αφήνεται στη κρίση των συμπολιτών μας, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ωστόσο, η αδράνεια και η έλλειψη πολιτικής βούλησης τόσο από την πλευρά της δημοτικής αρχής όσο και των πολιτικών δυνάμεων που βρέθηκαν στην κυβερνητική διαχείριση, συνέτειναν στην μη ουσιαστική διεκδίκηση και οριστική παραχώρηση του μετώπου. Ο εφησυχασμός της προσωρινής παραχώρησης αλλά και η έλλειψη παρεμβάσεων του Δήμου στο χώρο του παραλιακού μετώπου είναι τα βασικά επιχειρήματα του κ. Υπουργού για την δήθεν αξιοποίηση του από το ΤΑΙΠΕΔ. Στο σημείο αυτό δε μπορούμε παρά να στηλιτεύσουμε την απαξιωτική αναφορά του κ. Υπουργού στην πόλη για την “ανάπτυξη της καφετέριας”.

Η προσπάθεια των τοπικών πολιτικών δυνάμεων της συγκυβέρνησης να επιμένουν, στις ανακοινώσεις τους, στα περί του αδιαπραγμάτευτου της παραχώρησης καταλήγει να είναι πολιτικάντικος λεονταρισμός. Η κυβέρνηση με τον πιο επίσημο τρόπο “άδειασε” στην ουσία, τον νυν Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ για την υπογραφή που είχε βάλει για την προσωρινή παραχώρηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και δεν μας προκαλεί πια καμία εντύπωση. Αντιλαμβανόμαστε βέβαια την αδυναμία κάποιων συμπολιτών μας να μην μπορούν να συμβιβαστούν με το γεγονός ότι το πάλαι ποτέ κραταιό κίνημά τους είναι πλέον συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα σε όλα τα συμφέροντα και τις μικροπολιτικές για την απόδοση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη και τους πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ