ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

7 Ιουλ 2013

Όχι στην απαξίωση και τις απολύσεις στην ελληνική αμυντική βιομηχανία



 
«Όχι στην απαξίωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Να μην απολυθεί κανείς από τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και την ΕΑΒ» τονίζεται σε κοινή δήλωση οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Σχετική επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θ. Δρίστας, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας

Με αφορμή την κατ’ εξακολούθηση διοχέτευση μεθοδευμένων διαρροών σε ΜΜΕ σχετικά με επικείμενες απολύσεις εργαζομένων από την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Όλγα – Νάντια Βαλαβάνη (Β΄Αθηνών), Γιώργος Βαρεμένος (Αιτωλοακαρνανίας), Θοδωρής Δρίτσας (Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας της Κ.Ο), Αγνή Καλογερή (Σάμου), Μαρία Μπόλαρη (Α΄Αθηνών), Γιάννης Σταθάς (βουλευτής Βοιωτίας – αρμόδιος για θέματα εργασίας), Δημήτρης Στρατούλης (Β΄Αθηνών και Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας της Κ.Ο.), Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐας), έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ (Α 139 2013) της από 10-6-2013 παράνομης και αντισυνταγματικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005», που αποτέλεσε την «νομική βάση» για το εξόχως αντισυνταγματικό «μαύρο» στην ΕΡΤ, πληθαίνουν οι μεθοδευμένες διαρροές ότι με την ίδια αντιδημοκρατική μεθόδευση η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει πολλές εκατοντάδες εργαζόμενους από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων ΑΒΕ (ΕΛΒΟ ΑΒΕ) και την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΑΕ (ΕΑΒ ΑΕ), που έχουν στρατηγική σημασία για την εθνική άμυνα.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να μετακυλήσει στους εργαζόμενους τις ευθύνες του δικομματισμού για τις διορισμένες διοικήσεις χωρίς τυπικά προσόντα, αλλά με παχυλές αμοιβές, τις αδιαφανείς υπεργολαβίες, τις αγορές από το εξωτερικό πολεμικού υλικού, που μπορούσε να κατασκευαστεί στην Ελλάδα, την γιγάντωση του ελλείμματος του αμυντικού εμπορικού ισοζυγίου, την αποδυνάμωση των πωλήσεων σε ιδιώτες πελάτες εσωτερικού και εξωτερικού, τις απολύσεις άξιου και ικανού προσωπικού, τις δυσβάσταχτες οριζόντιες περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων. Με πρόφαση ανακριβείς αναλύσεις των οικονομικών τους αποτελεσμάτων και πρόσχημα την δημιουργία ενός δήθεν ενιαίου φορέα αμυντικής βιομηχανίας (που τελικά δεν δημιουργείται !), η Κυβέρνηση φαίνεται ότι τελικά συμπορεύεται με την απαίτησητης Τρόικας για 2.000 άμεσες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και δίνει την χαριστική βολή στους εργαζόμενους της ελληνικής αμυντικής βιομηχανικής βάσης, που τα τελευταία τρία (3) χρόνια έχουν – και αυτοί - υποστεί εκτεταμένη επίθεση κατά των εργασιακών τους δικαιωμάτων και ραγδαία υποβάθμιση του επιπέδου ζωής τους στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Οι μόνοι, που ευνοούνται από τις κυβερνητικές επιλογές, είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα του διεθνούς εμπορίου αμυντικού υλικού, τα οποία ορέγονται το υπό κατάρτιση 15ετές Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Προμηθειών Αμυντικού Υλικού των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν σκοπεύουν να το μοιραστούν με τα ΕΑΣ ΑΒΕΕ, την ΕΛΒΟ ΑΒΕ και την ΕΑΒ ΑΕ , που διαθέτουν επαρκή τεχνική υποδομή και άξιο προσωπικό, για να το υλοποιήσουν.

Η θέση μας είναι σταθερή και καθαρή. Καμία εκποίηση κρατικής αμυντικής βιομηχανίας σε ιδιώτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ είναι έτοιμος να συμβάλει στην διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, που δεν περιλαμβάνει ΤΑΙΠΕΔ, απολύσεις και ύφεση, αλλά εγγυάται τον δημόσιο έλεγχο, την μόνιμη και σταθερή εργασία, την ανάπτυξη και την επάρκεια της εγχώριας αμυντικής βιομηχανικής βάσης, υπό ένα πραγματικά δημόσιο φορέα αμυντικής βιομηχανίας.

Καλούμε την κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τους αρμόδιους Υπουργούς να σταματήσουν το «κρυφτούλι». Πίσω από την πλάτη και σε βάρος των εργαζόμενων και του ελληνικού λαού, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παίζουν με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του Δημοσίου και των Ενόπλων Δυνάμεων.»


*************************

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θ. Δρίστας, προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας με θέμα: Xορός συμφερόντων διαπλοκής μέσω ΤΑΙΠΕΔ, καταδικάζει σε θάνατο τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ (ΕΑΣ ΑΒΕΕ), πετάει στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους και διευκολύνει την επιβολή βαρύτατου προστίμου από την ΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ