ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

30 Απρ 2013

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τέταρτη 1 Μαΐου στις 10 π.μ στην πλατεία Όλγας.


Πάνω από έναν αιώνα πίσω, το 1886, οι εργάτες του Σικάγου έδωσαν τις δικές τους απαντήσεις με τους μαζικούς, ηρωικούς αγώνες τους. Άνοιξαν με θυσίες το δρόμο της νίκης, κατακτώντας εργασιακά δικαιώματα που μέχρι χτες θεωρούνταν αυτονόητα. Τους αγώνες αυτούς, όπως και όλους τους εργατικούς αγώνες, τιμούμε την 1η του Μάη.

Σήμερα όμως, στην Ελλάδα των μνημονίων, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Η επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας από την τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και την τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, οδηγώντας σε τραγικά αδιέξοδα τον ελληνικό λαό: ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, αυτοκτονίες, εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις στον «καιάδα», ληστρική φοροεπιδρομή, πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, σχολεία και νοσοκομεία που κλείνουν, ασθενείς χωρίς φάρμακα, παιδιά που πεινούν, το κοινωνικό κράτος σε πλήρη διάλυση και αποσύνθεση. Σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, η μνημονιακή συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει και 4ο(!) μνημόνιο, βάζοντας ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με τα νέα μέτρα: «χαράτσια», μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, νέα φοροεπιδρομή, εξαφάνιση των υπολειμμάτων του εργατικού δικαίου και του κράτους πρόνοιας.
Η εικονική πραγματικότητα για δήθεν επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού δεν πείθει  κανέναν ότι στο τόπο θα υπάρχει ανάπτυξη με αυτές τις πολιτικές, που χαρίζει εκατομμύρια στους εργολάβους. Ανάπτυξη δεν είναι το ξεπούλημα και η απαξίωση των Ελληνικών αμυντικών συστημάτων και της ΕΒΟ στην περιοχή μας, αλλά η διασφάλιση της λειτουργίας της. Ανάπτυξη δεν είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΕΒΟ εδώ και 4 μήνες και τα σύγχρονα κολαστήρια της Μανωλάδας για Έλληνες και ξένους εργαζόμενους. Ανάπτυξη δεν είναι τα συνεχιζόμενα λουκέτα σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής.
Απέναντι σε αυτή την καταστροφική πολιτική που «βομβαρδίζει» και «ακρωτηριάζει» τις ζωές μας ο μόνος νικηφόρος δρόμος είναι οι μαζικοί, ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων.
Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για την υπεράσπιση και επαναφορά των εργατικών κατακτήσεων,  για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική, που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και η χώρα.
Η Πρωτομαγιά του 2013 μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία, για μια άλλη πορεία στη χώρα, χωρίς μνημόνια και επαίσχυντες δανειακές συμβάσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλους και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση την
Τέταρτη 1 Μαΐου στις 10 π.μ στην πλατεία Όλγας.

Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ