ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13 Μαρ 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα: Habemus μνημόνιο

Για μια ακόμη φορά οι περίφημες εμπλοκές στις συζητήσεις με την τρόικα εκφράζουν τις διαφωνίες για το πώς θα υλοποιηθούν τα μνημονιακά μέτρα και όχι διαφωνίες επί της ουσίας του προγράμματος. Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται για το συμφέρον του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα δεν αναζητά παρά μια καινούρια επικοινωνιακή φόρμουλα για τα προαποφασισμένα μέτρα.

Δυστυχώς, όμως, για αυτήν, η πραγματικότητα την διαψεύδει πανηγυρικά. Η δέσμευση στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος και το ψηφισμένο τρίτο μνημόνιο είναι η πυξίδα μιας κυβέρνησης που προχωρά χωρίς κανένα ενδοιασμό στην υλοποίηση ενός καταστροφικού προγράμματος λιτότητας  που έχει αφήσει  μέχρι στιγμής 1,5 εκατομμύρια ανέργους και 500.000 νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα.
Το μνημονιακό σήριαλ με πρωταγωνιστές την κυβέρνηση και την τρόικα και διαδοχικά επεισόδια τις “κόκκινες γραμμές” της κυβέρνησης, τις “διαπραγματεύσεις”, τους “εκβιασμούς” για την καταβολή της δόσης, καταλήγουν πάντα στην απόφαση για νέα ακόμα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα.
Αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση με όρθια την κοινωνία αποτελεί η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής της λιτότητας, η χάραξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με βασικούς άξονες τη στήριξη της ανάπτυξης, της  εργασίας και του κοινωνικού κράτους, την αναδιανομή του πλούτου και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ