ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

7 Μαρ 2013

Όλη η κοινωνία να αντισταθεί στην καταστροφή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης



Χαιρετισμός των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο παμπατραϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»

Με πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση της τρόικας εισήγαγε σήμερα στη Βουλή το τερατούργημα που ονομάζουν σχέδιο «Αθηνά», για να το περάσουν ως προεδρικό διάταγμα. Καταλύοντας κάθε επίφαση δημοκρατικού θεσμού και νομιμότητας, με τη Βουλή, τους βουλευτές και τις αρμόδιες επιτροπές σε ρόλο «γλάστρας», ο υπουργός Παιδείας του κ. Σαμαρά επιχειρεί με ένα άνευ προηγουμένου πειρατικό ρεσάλτο να κλείσει σχολές και να καταργήσει ακαδημαϊκές κοινότητες, να εξορίσει εργαζομένους και διδάσκοντες και να διαλύσει οικονομικά οικογένειες. Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, από συγκροτημένες κοινότητες, γίνονται κέντρα διερχομένων. Οι κοινωνίες και η νεολαία δέχονται βίαια αλλαγές που θα κρίνουν τη ζωή τους.
Από σχέδιο κοπτοραπτικής του κ. Αρβανιτόπουλου λείπει κάθε λογική και ηθική. Δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται επιδεικτικά οι ακαδημαϊκοί, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς για τη διαμόρφωση μιας πρότασης. Δεν είναι δυνατόν να εξαναγκάζει σε μετακόμιση, από το ένα εξάμηνο στο άλλο, χιλιάδες φοιτητές. Δεν είναι δυνατόν να χωρίσει τους εργαζόμενους των ΤΕΙ από τις οικογένειές τους. Ο συμψηφισμός ''των φοιτητών που θα έρθουν και των φοιτητών που θα φύγουν'', όπως έχει αναφερθεί από φίλια της κυβέρνησης ΜΜΕ, μόνο στις εποχές της αναγκαστικής ανταλλαγής πληθυσμών παραπέμπει και καμία σχέση δεν έχει με ορθολογική ανακατανομή των δομών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής δεν μπορούν να ικανοποιούν κανένα. Σήμερα δεν κρίνεται μόνο το μέλλον των ΤΕΙ Πάτρας ή Αιγίου. Κρίνεται το μέλλον της δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κυρίως, δεν είναι δυνατόν μία τόσο σημαντική αλλαγή να έχει τη μορφή ενός ακόμα αποικιοκρατικού προεδρικού διατάγματος. Ένα προεδρικό διάταγμα που, τοπικά, βολεύει τους κυβερνητικούς βουλευτές κ. Νταβλούρο και κ. Τσούκαλη, γιατί δεν θα αναγκαστούν να ξαναλερώσουν τα χέρια τους με την ψήφο τους.
Καλούμε όλους τους φορείς, τους φοιτητές και τη νεολαία, τους ακαδημαϊκούς δασκάλους και τους εργαζόμενους στην Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση, όλη την κοινωνία σε κοινή αντίσταση ενάντια στη νέα αυτή καταστροφή του ιερού αγαθού της Παιδείας και της μόρφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ