ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

5 Μαρ 2013

«Η επάνοδος της τρόικας, κατώτατος μισθός και φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης»Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας με θέμα «Η επάνοδος της τρόικας, κατώτατος μισθός και φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης»

Tο πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

«Επίκαιρη Ερώτηση
Προς τον κ. Πρωθυπουργό
Θέμα : «Η επάνοδος της τρόικας, κατώτατος μισθός και φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης»


Με την επάνοδο της τρόικας στη χώρα μας, επανέρχονται στο προσκήνιο οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο.
Δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων επαναφέρουν στη δημόσια συζήτηση νέα μείωση μισθών και απολύσεις, μέτρα που δεν θα ωφελήσουν κανένα από τα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας.
Ταυτόχρονα, μέτρα όπως η ραγδαία αύξηση φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, όχι μόνο δεν έχει θετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα, όχι μόνο έχει καταδικάσει αναρίθμητες οικογένειες στο να ζουν μέσα σε κρύα σπίτια, αλλά έχει και τραγικές συνέπειες. 
Επειδή  ο δρόμος του δογματισμού, της θρησκευτικής ευλάβειας και της υποτέλειας με τα οποία η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτή τη μνημονιακή πολιτική  οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση και κοινωνικά συντρίμμια,

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός
1.Θα αρνηθεί να λάβει νέα μέτρα που περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στον κατώτατο μισθό και  απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων;
2.Θα προχωρήσει άμεσα στην αναστολή του μέτρου εξίσωσης των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Αλέξης Τσίπρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ