ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

5 Μαρ 2013

Παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα


Embedded image permalinkΣτο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώνονται σήμερα οι αγρότες στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη μία το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη.

Ενημέρωση από το συλλαλητήριο

13.51
Στην πλατεία Βάθη βρίσκονται ακόμα οι αγρότες. 

13.27 
Κοντά στους αγρότες της Κρήτης, στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών, στην Αθήνα, βρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, συμπαραστεκόμενος στο δίκαιο αγώνα τους και δήλωσε:
«Εδώ και χρόνια η αγροτική οικονομία της χώρας βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Δεν αποτελεί εξαίρεση η Κρήτη απ’ αυτό τον γενικό κανόνα. Η εφαρμογή των μνημονίων επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγροτική οικονομία. Οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις επομένως των αγροτών είναι απόλυτα δικαιολογημένες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χαιρετίζει θερμά και συμπαραστέκεται σ’ αυτόν τον αγώνα.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως απάντηση στις κινητοποιήσεις δεν είναι ούτε καν «ασπιρίνες». Δεν απαντάνε ούτε στο ελάχιστο στην επιτακτική ανάγκη των αγροτών να μείνουν στη γη τους και να συνεχίσουν να παράγουν.  Στην ουσία είναι εμπαιγμός και των αγροτών αλλά και του συνόλου των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.
Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για το ξεκίνημα μιας νέας αναπτυξιακής πορείας στην ελληνική ύπαιθρο, ικανής να συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης αλλά και στην έξοδο από την γενικότερη κρίση της οικονομίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θεωρεί ότι η αγροτική οικονομία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας και την ανάκαμψη της χώρας.»

13.16  
Mε κεντρικό σύνθημα "Όλοι για έναν και ένας για όλους", η συντονιστική επιτροπή μπλόκων αγροτών διοργανώνει αυτή την ώρα, στην πλατεία Βάθη, πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο. Θα ακολουθήσει, στη συνέχεια, πορεία προς τη Βουλή, όπου και θα παραδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματά τους, στον πρόεδρο της Βουλής.
Περίπου 1000 αγρότες έχουν έρθει από την Κρήτη, ενώ φτάνουν συνεχώς με λεωφορεία, αγρότες από τη Θεσσαλία και σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους, ο αγώνας θα συνεχιστεί προεκειμένου να δοθεί λύση και προοπτική στα αιτήματά τους.


-------------------------------------------------

Η συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, κάλεσε όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, καθώς επίσης και τους εργαζόμενους της πρωτεύουσας «να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της».
Διαβάστε ολόκληρη της ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής:
«Η Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους αγρότες της χώρας να πάρουν μέρος στο παναγροτικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα, στις 5 Μάρτη στη 1 μ.μ. στην πλατεία Βάθης, που είναι συνέχεια του σκληρού αγώνα που επί 30 μερόνυχτα δώσαμε στα μπλόκα.
 Καλούμε και το λαό της Αθήνας, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους , τους μικροεπαγγελματίες και τους μαγαζάτορες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, για να συμπαραταχθούν με την αγροτιά στη μάχη που δίνει για την επιβίωσή της.
Για να συνεχιστεί η αγωνιστική, λαϊκή συμπαράταξη που εκφράστηκε, με μαζικό και δυναμικό τρόπο, στα μπλόκα και είναι ό,τι πιο σημαντικό κατακτήσαμε σε τούτη τη μάχη, καθώς μπορεί να αποδειχτεί καθοριστικό για τη συνέχεια και την προοπτική της λαϊκής πάλης.
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα των πόλεων συνειδητοποιούν ότι ο αγώνας μας να κρατήσουμε τα χωράφια μας, να μπορούμε να τα καλλιεργούμε και να παράγουμε, να ζούμε από τη δουλειά μας, δεν αφορά μόνο εμάς τους αγρότες. Αφορά όλο το φτωχό λαό μας. Γιατί εμείς είμαστε που μπορούμε - αν μας αφήσουν - να παράγουμε φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του λαού μας.
Αυτό στη σημερινή εποχή της οικονομικής κρίσης, που απειλεί τους φτωχούς κατοίκους των πόλεων με πείνα και εξαθλίωση, είναι πολύ σημαντικό να διασφαλιστεί. Αλλά δεν πρόκειται να διασφαλιστεί αν "φύγουμε από τη μέση", αν ξεκληριστούμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και η υπόθεση της διατροφής και της ένδυσης του ελληνικού λαού περάσει, εξ ολοκλήρου, στα χέρια των πολυεθνικών των τροφίμων.
Η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως πολύ καθαρά φάνηκε και στη διάρκεια της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης, παραμένει ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη στην εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που οδηγεί στον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, για να περάσει η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.
Embedded image permalink
Και με την άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας, απέδειξε στην πράξη ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου να διασφαλίσει φτηνά, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που ζουν στις πόλεις, αλλά μόνο για το πώς θα αυξηθούν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων, που λυμαίνονται την αγροτική οικονομία, κερδοσκοπώντας ασύστολα σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών.
Αυτή την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική παλεύουμε να ανατρέψουμε, προβάλλοντας ως προοπτική μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Κι έχουμε, πλέον, σιγουρευτεί πως δεν μπορούμε μόνοι μας, αλλά χρειάζεται μια ισχυρή λαϊκή, αγωνιστική συμμαχία που να μπορεί να το επιβάλει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ