ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19 Μαρ 2013

Στον ΧΥΤΑ Φυλής θα μεταφέρονται απορρίμματα από την Πελοπόννησο

Καθημερινά 90 τόνοι σκουπιδιών από τους δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδας στην Αττική. Για νέο περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της Αττικής κατηγορεί την κυβέρνηση η ΠΟΕ – ΟΤΑ με αφορμή την απόφαση για μεταφορά απορριμμάτων από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Ενενήντα τόνους απορριμμάτων θα δέχεται καθημερινά από τους δήμους Τρίπολης και Ερμιονίδας ο ΧΥΤΑ Φυλής, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η εκτελεστική επιτροπή τού ΕΔΣΝΑ έπειτα από σχετική υπουργική απόφαση.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα των έξι μηνών, που έχει τεθεί και των ποσοτήτων που θα δέχεται ο ΧΥΤΑ, δεδομένου ότι - σύμφωνα με τις εισηγήσεις της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΔΣΝΑ - το κύτταρο απόθεσης των απορριμμάτων έχει διάρκεια ζωής έως δύο χρόνια.
Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστούν τα χρέη του ΕΔΣΝΑ, ύψους 76,2 εκ. ευρώ, και να προκαταβάλλονται τα οφειλόμενα από τους Δήμους της Πελοποννήσου προκειμένου να διασφαλίζεται η αποπληρωμή.
Για νέο περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος των κατοίκων της Αττικής κατηγορεί την κυβέρνηση η ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η απόφαση αυτή προφανώς παράλογη και ουσιαστικά παράνομη καθώς παραβιάζει θεμελιώδεις κοινοτικές αρχές της διαχείρισης των αποβλήτων και τα εγκεκριμένα Περιφερειακά Σχέδια, θα οδηγήσει γρηγορότερα σε ασφυξία το ΧΥΤΑ Φυλής.
Ο εργολάβος, ο οποίος θα λειτουργεί και θα εκμεταλλεύεται τα μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων της Φυλής και θα αμείβεται με τον τόνο, θα είναι ο μοναδικός κερδισμένος από τη μεταφορά των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στο ΧΥΤΑ Φυλής, δηλώνει τέλος η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλώντας τους κατοίκους της Αττικής σε κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ