ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

27 Φεβ 2013

Εμβόλια νεοναζισμού με γονική συναίνεση;

Δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρίας Κανελλοπούλου και Βασιλικής Κατριβάνου για το «κατηχητικό» της Χρυσής Αυγής

Το πρόγραμμα της χρυσαυγίτικης «Διαπλάσεως των Παίδων», το οποίο οργανώνεται στα πρότυπα που θέσπισε ο προπαγανδιστής της Χούντας Γ. Γεωργαλάς και, καθώς φαίνεται, έχει την έγκριση γονέων-ψηφοφόρων των νεοναζί, θα έχει σίγουρα κάποιες παραλείψεις.
Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 10 χρόνων, στα οποία απευθύνεται το κατηχητικό του μίσους, δεν θα διδαχτούν το ανθρωπιστικό περιεχόμενο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και το οικουμενικό μήνυμα του Χριστιανισμού, δεν θα μάθουν τίποτα για τη Γαλλική και τη Ρωσική Επανάσταση, και φυσικά τίποτα για το Ολοκαύτωμα. Οι «παιδαγωγοί» τους δεν θα τους πουν τι πέρασε ο ελληνικός λαός στα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής, ποιος εξόπλισε τα Τάγματα Ασφαλείας εναντίον όσων αγωνίζονταν κατά του Χίτλερ, ούτε ποιοι και γιατί βασάνιζαν φοιτητές στα χρόνια της Χούντας. Δεν θα μάθουν τίποτα για τους μετανάστες και πρόσφυγες παππούδες τους.

Ενώ η εγκληματική συμμορία ασκεί ρόλο «παιδαγωγού» ανηλίκων, το ερώτημα προς την κυβέρνηση είναι τι κάνει ώστε το δημόσιο σχολείο να αποτελέσει αντίβαρο, και όχι συμπλήρωμα, στα κηρύγματα εθνικιστικού και ρατσιστικού μίσους της Χρυσής Αυγής. Αν κρίνουμε από το πώς η ίδια πολιτεύεται σε κρίσιμα ζητήματα, πολύ φοβόμαστε ότι είτε κοιτάζει άπραγη, είτε ενισχύει πρακτικά την ακροδεξιά, στρέφοντας προς τα εκεί την απόγνωση και την οργή που γεννά η οικονομική της πολιτική.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ