ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

21 Οκτ 2012

Β. Χατζηλάμπρου: Το μήνυμα είναι μια ειρηνική Μεσόγειος, με ελεύθερους λαούς, χωρίς κατοχή, χωρίς μνημόνια




Δηλώσεις του βουλευτή Αχαΐας κατά την άφιξη των Ελλήνων της αποστολής «Ένα καράβι για τη Γάζα» στο αεροδρόμιο
 


«Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη την αλληλεγγύη, η αποστολή στη Γάζα, πέρα από όλους τους συμβολισμούς που έχει για την επικαιροποίηση του ζητήματος κατοχής της Παλαιστίνης, αποτελεί ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης. Είναι το μήνυμα για μια ειρηνική Μεσόγειο, με ελεύθερους λαούς, χωρίς κατοχή, χωρίς μνημόνια, χωρίς ξένες δυνάμεις» δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Χατζηλάμπρου, κατά την άφιξη των Ελλήνων της αποστολής «Ένα καράβι για τη Γάζα» στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

«Οι πέντε Έλληνες της αποστολής, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Δημήτρης Κοδέλας, έφτασαν καλά στην υγεία τους και με υψηλό ηθικό, παρά την αντιμετώπιση που είχαν από τον ισραηλινό στρατό πάνω στο καράβι» λέει ο Β. Χατζηλάμπρου, ο οποίος από χθες συμμετείχε μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις προσπάθειες για γρήγορη κινητοποίηση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την απελευθέρωση των μελών της αποστολής.
«Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας αλλά και οι ανακοινώσεις των άλλων κομμάτων της αριστεράς δημιούργησαν πίεση προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να κινητοποιηθεί και να φέρει πίσω τους Έλληνες πολίτες» σημειώνει.
Παράλληλα υπογραμμίζει ότι: «Ακόμα, βέβαια, υπάρχει αγωνία για τους υπόλοιπους 19 από τις άλλες αντιπροσωπείες που βρίσκονται στο Ισραήλ, προς απέλαση, και κυρίως για τους τρεις Ισραηλινούς πολίτες, οι οποίοι αντιμετωπίζονται τελείως διαφορετικά, τους έχουν διαχωρίσει και τους έχουν απαγγελθεί πολύ βαριές κατηγορίες».
«Οι αγώνες που έρχονται θα δείξουν ότι τέτοιες αποστολές και κινήσεις δεν αποτελούν απλώς ακτιβισμούς, αλλά μέρος μιας ολόκληρης προσπάθειας που γίνεται στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του αραβικού κόσμου και της Μεσογείου. Από την αραβική άνοιξη μέχρι τους αγώνες του ευρωπαϊκού μεσογειακού Νότου, οι αγώνες των λαών πρέπει να φτάσουν σε νικηφόρο αποτέλεσμα» καταλήγει ο Β. Χατζηλάμπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ