ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

3 Οκτ 2013

Σχετικά με την εκδήλωση Run Greece στην Πάτρα



Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας αναφορικά με την εκδήλωση Run Greece που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην Πάτρα, επισημαίνει τα ακόλουθα.
Θεωρούμε τουλάχιστο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ -από την στιγμή που ο αγώνας είναι χρηματοδοτούμενος από πρόγραμμα ΕΣΠΑ- το ότι ζητείται εισφορά 5 ευρώ για να λάβει μέρος κάποιος πολίτης στον αγώνα.

Την ώρα που η Κυβέρνηση διαλύει συστηματικά τον αθλητισμό, είτε περιορίζοντας τις ώρες φυσικής αγωγής στα σχολεία, είτε παραμελώντας τα στάδια, είτε περικόπτοντας τις οικονομικές επιχορηγήσεις προς τα αθλητικά σωματεία, είτε απαξιώνοντας και αυτούς τους αθλητές και τα σωματεία τους, θα περιμέναμε τουλάχιστο ο ΣΕΓΑΣ να ''ξεχωρίσει'' και με τις χορηγίες που εξασφαλίζει, να διοργανώσει έναν αγώνα ελεύθερου τρεξίματος στους δρόμους της Πάτρας, χωρίς την παραμικρή οικονομική εισφορά.
Ασφαλώς και γνωρίζουμε όπως και οι Πατρινοί πολίτες, ότι ο αγώνας που διοργανώνεται είναι μιά φιέστα προκειμένου να δικαιολογηθεί η χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και καθόλου δεν έχει σχέση με τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό και την συστηματική άθληση που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τον αγώνα θα δείξει η ''Δημόσια Τηλεόραση'', ως υποκατάστατο της ΕΡΤ, με την οποία είχε συμβόλαιο ο ΣΕΓΑΣ και το οποίο αδρανοποιήθηκε μετά το ''μαύρο'' που επέβαλε η Κυβέρνηση στην κρατική τηλεόραση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας καταγγέλλει στον Πατραϊκό λαό την στάση του ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα ζητάμε από τις δημόσιες αρχές να διερευνηθεί η νομιμότητα της συλλογής χρημάτων έναντι ''συμμετοχής'', από την στιγμή που η διοργάνωση είναι ήδη χρηματοδοτούμενη από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ