ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

8 Ιουλ 2013

ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Αντίθετος στην κατασκευή τοιχείου στην Ξερόλακκα

Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαϊας, σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής της Ξερόλακας με τους βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλη Χατζηλάμπρου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Λύχρο και μέλη της Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αχαΐας με θέμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κατασκευή ενός τσιμεντένιου τοιχείου στήριξης στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαϊας εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής για επέκταση της λειτουργίας της Ξερόλακας μέσω της κατασκευής τσιμεντένιου τοιχείου ύψους 12 μ. (περισσότερο από μία τριώροφη οικοδομή) και μήκους 115,60 μ. στο ΒΑ τμήμα του ΧΥΤΑ Ξερόλακας, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομ. Ευρώ.

Ο τρόπος εισαγωγής του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και η ισχνή πλειοψηφία (14 υπέρ 12 κατά) με την οποία υπερψηφίστηκε καθώς και η εσκεμμένη σύγχυση για λόγους χρηματοδότησης με έργα εκσυγχρονισμού και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ, όπως ο διαχωρισμός στραγγιδίων και η κατασκευή δικτύου καύσης βιοαερίου, με τα οποία έχουμε πλήρη συμφωνία καθώς επίσης και η ένταξη του έργου της κατασκευής του τοιχίου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» που αναφέρεται μόνο σε ΧΑΔΑ, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά και κρύβουν επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Η Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί δημόσια:

Θα σεβαστεί ή όχι τις προηγούμενες με μεγάλη πλειοψηφία αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τις δεσμεύσεις της για κλείσιμο της Ξερόλακας στο τέλος του 2012;

Τι σκοπιμότητα έχει τσιμεντένιο τοιχείο 12 μ. ύψους αν όχι τη δημιουργία «από το παράθυρο» νέου κυττάρου σε έναν υπερκορεσμένο ΧΥΤΑ και την επέκταση της λειτουργίας του για 2,5 – 5 χρόνια όπως ανέφερε προφορικά στην τοποθέτησή του στο Δημ. Συμβούλιο ο Αντιδήμαρχος κ. Λοτσάρης;

Τι σκοπιμότητα είχε η ανάθεση μελέτης της κατασκευής τσιμεντένιου αναχώματος το Φεβρουάριο του 2013 σε Τεχνικό γραφείο, ενώ το 2012 είχε γίνει προγραμματική σύμβαση για κατασκευή χωμάτινου αναχώματος και έργων διαχωρισμού στραγγιδίων προϋπολογισμού 705.000 € με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αν όχι με την με ύπουλο τρόπο επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξερόλακας;

Οι πολίτες της Πάτρας δεν θα ανεχθούν άλλη κοροϊδία. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής είναι τεράστιες.

Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους να ζητήσουν την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου που με την παρουσία όλων να ακυρώσει την διάτρητη απόφαση.

Η θέση μπορεί να είναι μόνο μία: κλείσιμο της Ξερόλακας, έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ, αξιοποίηση επιτέλους του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου της Βούντενης, άμεση αναθεώρηση του περιφερειακού σχεδιασμού και μεταφορά των απορριμμάτων στου Φλόκα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεσμεύεται ότι θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής της Ξερόλακας

Οι πολίτες της Πάτρας έχουμε όλοι υποχρέωση να δραστηριοποιηθούμε για να αποτρέψουμε αυτή την εγκληματική για τη ζωή της πόλης πράξη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ