ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13 Ιουν 2013

Ο αγώνας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ είναι προσκλητήριο – Το ποτήρι ξεχείλισε

Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής βρέθηκαν από το απόγευμα της Τρίτης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


2013/06/11: Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα.

Στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, βρέθηκαν από χθες νωρίς το απόγευμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου. Στις παρεμβάσεις που είχε χθες ζωντανά τόσο στην ΕΡΑ Πάτρας, τηλεφωνικά, όσο και στην τηλεόραση της ΕΡΤ σήμερα τα ξημερώματα, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ δεν μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με το “αποφασίζουμε και διατάσσουμε”. Ένα χρόνο πριν ο κ. Κεδίκογλου έβαζε παραμέτρους που σήμερα δεν θέτει, όπως για παράδειγμα ότι ο ελληνισμός σε όλο τον κόσμο επικοινωνεί μέσω της ΕΡΤ, μιλούσε για διεθνείς συμφωνίες, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αγγίξει τη δημόσια τηλεόραση.
Σήμερα έρχονται και, μπροστά στην απαίτηση της τρόικας για χιλιάδες απολύσεις, ανακοινώνουν ότι κλείνει η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ είναι κοινωνικός πλούτος του λαού επενδυμένος επί χρόνια, που έχει μπει στο στόχαστρο για να λεηλατηθεί, πέρα από τις χιλιάδες απολύσεις των εργαζόμενων».
Παράλληλα, για τις κατηγορίες της κυβέρνησης «Είναι σίγουρο ότι ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τα διοικητικά της ΕΡΤ, χρόνια και χρόνια, σήμαινε πάρτυ. Το πάρτυ όμως δεν ήταν για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων, τους ανθρώπους που βλέπαμε να ιδρώνουν με την κάμερα στο χέρι, τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ΕΡΤ. Το πάρτυ είναι δικό τους, κι αν εννοούν ότι τελείωσε, σημαίνει ότι εγκαταλείπουν πια την κυβέρνηση. Έτσι τελειώνει το πάρτυ.
Έχει φτάσει η ώρα να καταλάβουμε το μέτρο της συμπεριφοράς τους. Δεν πρόκειται απλώς για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Πρόκειται για αποφάσεις χούντας. Να τελειώνουμε μαζί τους. Ο αγώνας αυτός να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά. Να ενωθούν όλες οι κατηγορίες εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι να μην περιμένουν πότε θα πέσει και το δικό τους κεφάλι, να μην περιμένουν τη σειρά τους. Μην μπουν σε διαδικασία αναμονής.
Ο αγώνας των εργαζόμενων στην ΕΡΤ είναι προσκλητήριο. Το ποτήρι ξεχείλισε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ