ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

29 Απρ 2013

Μεγάλη νίκη του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού: Δημοψήφισμα ζητάει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την ΕΥΑΘ

Μετά από πολύμηνες διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων και φορέων, η δημοτική αρχή της πόλης ζητάει δημοψήφισμα για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ





Δρώμενα και καλλιτεχνικές παρεμβάσεις με βασικό θέμα τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς έκλεινε η πρώτη φάση του διαγωνισμού πώλησης του νερού της πόλης σε ιδιώτες.

Το ραντεβού που έδωσε το συντονιστικό Πολιτών και Φορέων SOSτε το ΝΕΡΟ, ήταν στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ στο σιντριβάνι. Ομάδες παιδιών ζωγραφισαν για το νερό και ενημέρωσαν τους πολιτες για τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης. Επιπλέον, συνεχίστηκε η συλλογή υπογραφών για την πανευρωπαϊκή καμπάνια "Το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα". Τέλος το συντονιστικό πολιτών και φορέων έριξαν ένα μεγάλο πανό από το κτίριο το οποίο αναφέρει "SOSτε το νερό. Οχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Οχι στην πώληση της ΕΥΑΘ".

Δημοψήφισμα για το θέμα αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης

Κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ εκφράστηκε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με το επιχείρημα ότι το μοντέλο αυτό έχει αποτύχει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του οργάνου αποφασίστηκε η διενέργεια δημοψηφίσματος με το καθαρό ερώτημα «συμφωνείτε ή όχι» με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Υπενθυμίζεται ότι απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού αλλά και την επαναδημοτικοποίηση της ΕΥΑΘ έχει πάρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων όπως και οι Δήμοι Θέρμης και Πυλαίας- Χορτιάτη υπέρ του κινήματος ενάντια στην πώληση . Οι Δήμοι Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης έχουν πάρει απόφαση κατά της ιδιωτικοποίησης ενώ ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει πάρει ρητή απόφαση για την διενέργεια δημοψηφίσματος.

"Μεγάλη νίκη του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού", χαρακτήρισε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης η "πρωτοβουλία SOSτε το νερό", σε σχετική ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ