ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

29 Απρ 2013

Να πληρωθούν τώρα οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ

Για ακόμα μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε τίποτα να απαντήσει στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από τέσσερις μήνες, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τα προεδρεία των σωματείων του Ομίλου με τον υπηρεσιακό παράγοντα κ. Σκέντζο.

Μόνο κάτω από τη πίεση των εργαζομένων και τη δήλωσή τους πως δεν θα φύγουν χωρίς να δουν τον υπουργό και χωρίς να πληρωθούν, και μετά από αρκετή ώρα διαβουλεύσεων, τους εγγυήθηκαν πως θα χρηματοδοτηθεί άμεσα η εταιρεία με 2.300.000 ευρώ έναντι των προϊόντων που έχει παραλάβει το υπουργείο Άμυνας, ύψους πλέον των 14 εκατομμυρίων.
Ακόμα όμως και με αυτή τη λύση, αν δεν την «τρέξουν» έξω από τις κλασικές γραφειοκρατικές διαδικασίες, οι εργαζόμενοι δεν θα προλάβουν να πληρωθούν πριν από το Πάσχα.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος, οι οποίοι παραβρέθηκαν στο υπουργείο για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους και να πιέσουν για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ζητούν να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τώρα, πριν από τις γιορτές.
Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου μιλώντας στη ΝΕΤ τόνισε: «Η σημερινή εξέλιξη είναι μια ανάσα για τους εργαζόμενους. Χρειάζεται όμως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Άμυνας να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους για την πολεμική βιομηχανία. Είναι ο μοναδικός υπουργός που δεν το ξεκαθαρίζει και αφήνει την πολεμική βιομηχανία να φθίνει καθημερινά, και να καταστρέφεται έτσι ένα μεγάλο μέρος του επενδυμένου κοινωνικού κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ