ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

9 Μαρ 2013

Καταλήψεις δημοσίων κτιρίων αποφάσισαν φορείς του Αγίου Νικολάου διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά» και τα προβλήματα υγείας στο Νομό Λασιθίου

Με καταλήψεις δημοσίων κτιρίων σε Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της η ανοικτή συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Αγίου Νικολάου, με τη συμμετοχή φορέων και πολιτών, που συνεδρίασε χθες το βράδυ μετά από την αξιολόγηση των τελευταίων γεγονότων που αφορούν τα ΤΕΙ, και το σχέδιο «Αθηνά», τα θέματα υγείας, την αποψίλωση των υπηρεσιών και την έλλειψη υποδομών στο Νομό.




Έτσι, αποφασίσθηκε η κατάληψη και ο αποκλεισμός της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου την Τρίτη 12 Μαρτίου 2013. Ακόμη αποφασίσθηκε η κατάληψη και ο αποκλεισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο και συνάντηση με τον γγ Γιώργο Δεικτάκη, την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013.



Επίσης, την ίδια ημέρα, θα γίνουν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Ευάγγελο Καπετανάκη και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελευθέριο Ζούρο.


Η επιτροπή αγώνα σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι: «είναι χρέος μας να κρατήσουμε και να αναπτύξουμε τις δομές τις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον τόπο μας, να κρατήσουμε ζωντανές τις δομές δημόσιας υγείας του Νομού μας και να σταματήσουμε την αποψίλωση των υπηρεσιών».


Την ίδια ώρα, την παραίτηση του υπέβαλε ο περιφερειακός σύμβουλος Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, προς τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη διαμαρτυρόμενος για την υποβάθμιση του Νομού Λασιθίου.


Σε μακροσκελή επιστολή του προς τον κ. Αρναουτάκη εκφράζει την βαθειά ανησυχία του και την έκδηλη οργή και αγανάκτηση του για την απογοητευτική εξέλιξη, όπως αναφέρει, των θεμάτων που αφορούν στο Λασίθι.


Ακολούθως εξαπολύει επίθεση σε πολιτικούς παράγοντες και ιδιαίτερα σε όσους έχουν άμεση σχέση με το Λασίθι και διετέλεσαν ή διατελούν κυβερνητικοί παράγοντες, και που τα προηγούμενα τριάντα χρόνια, όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του, δεν διατράνωσαν την αντίθεση τους στους κακόβουλους σχεδιασμούς που αφορούν το Λασίθι παρουσιάζοντας συγκεκριμένα παραδείγματα.


Τέλος μιλά για «τραγικά λανθασμένη διαχείριση των προβλημάτων που ουκ έστιν αριθμός» κάνει λόγο για λάθη στρατηγικού σχεδιασμού των αναγκών του Λασιθίου που τα πληρώνουν όλοι σήμερα και χαρακτηρίζει την κατάσταση στο Λασίθι έκρυθμη.-



News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ