ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

6 Μαρ 2013

Ορίστε σε ποιο “νόμο” θα στηρίζεται το “σχέδιο Αθηνά”: τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος!!!

Ανακοίνωση της Μ. Κανελλοπούλου για τις τελευταίες εξελίξεις για το σχέδιο "Αθηνά"

Σήμερα ο Υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος θα ενημερώσει την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το Προεδρικό Διάταγμα του “σχεδίου Αθηνά”. Η κυβέρνηση αποφασίζει να καταστρέψει το μέλλον χιλιάδων νέων και της 3βάθμιας εκπαίδευσης και αντί να φέρει το Αθηνά σαν νόμο, ως οφείλει κατά το Σύνταγμα της Ελλάδας, αρκείται, διά του Υπουργού της να ''ενημερώσει'' τους βουλευτές-κομπάρσους της Βουλής των Ελλήνων.

Καθ' όλο αυτό το διάστημα αναρωτιόμασταν βάσει ποιου νόμου θα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα αυτό. Τελικά η αφοπλιστική απάντηση ήρθε από το άρθρο 15 της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας σε νομοσχέδιο που φέρει το όνομα “Επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και άλλες διατάξεις”, το οποίο συζητείται την Πέμπτη 6/3/2013 στη Βουλή!

Συγκεκριμένα η τροπολογία αυτή στο άρθρο 15 αναφέρει ότι με Προεδρικό Διάταγμα μπορούν να ιδρύονται, συγχωνεύονται, κατατέμνονται, μετονομάζονται και καταργούνται Κατευθύνσεις σε Τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί να καθορίζεται και η εισαγωγή των φοιτητών και σπουδαστών σε συγχωνευμένα τμήματα που πια θα μετατρέπονται σε κατευθύνσεις.

Μάλιστα βάσει του τελικού σχεδίου Αθηνά που δημοσιεύθηκε εχθές, το ΤΕΙ Αιγίου κλείνει οριστικά, η ΣΔΟ Πάτρας ΤΕΙ Πάτρας θα μεταφερθεί σταδιακά, το Εμπορίας και Διαφήμισης ΤΕΙ Πάτρας μετακινείται απευθείας στο Μεσολόγγι ενώ ασαφές παραμένει το μέλλον του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας . Αυτά θα ισχύσουν βεβαίως αν δεν λάβουν χώρα νέα παζάρια μεταξύ Υπουργού Παιδείας και τοπικών κομματαρχών.

Η αντιδημοκρατική πρακτική του Υπουργείου Παιδείας, η παράκαμψη της κανονικής νομοθετικής διαδικασίας δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή. Απέναντι σε αυτή την καταβαράθρωση της Δημοκρατίας, της Παιδείας και της Μόρφωσης οφείλουν να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις.

Κυρίως, οφείλει να τοποθετηθεί ο βουλευτής κ. Νταβλούρος ο οποίος στην συγκέντρωση του Αιγίου της 22.2.2013 είχε δηλώσει μπροστά σε 3.000 συγκεντρωμένους Αιγιώτες ότι δεν θα ψηφίσει το σχέδιο Αθηνά και ότι θα παραιτηθεί αν κλείσει το ΤΕΙ Αιγίου.

Από την άλλη, ας μας απαντήσει ο κ. Τσούκαλης αν η επιθυμία του το “Αθηνά” να έρθει στη Βουλή ως νόμος καλύπτεται με τρεις γραμμές σε μία τροπολογία που συγκολλάται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ