ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

10 Μαρ 2013

ΜΑΤατζής προσπαθεί να φιμώσει προσαχθέντα για να μη φωνάξει το όνομά του -Πλατεία Συντάγματος 10 Μαρτίου

Οι διαδηλωτές άρχισαν να καταφθάνουν από τις 6 το απόγευμα με πανό και συνθήματα ενάντια στο μνημόνιο, το σχέδιο "Αθηνά" και τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική. Από τη συγκέντρωση διακόπηκε η κυκλοφορία στη Λεωφ. Αμαλίας. Με μπαλόνια, χρώματα, αυτοσχέδια πλακάτ παρέμειναν στο σημείο, όταν περίπου στις 7 το απόγευμα, δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα και απώθησαν του συγκεντρωθέντες από το κιγκλίδωμα που έχει στηθεί στον περίβολο του 'Αγνωστου Στρατιώτη.
Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας αλλάζοντας τη θεματική των συνθημάτων τους, από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης σε συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή. Στις 8.15 ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση της Αστυνομίας με ευρεία ρίψη χημικών, απωθώντας τους συγκεντρωμένους, ενώ έγινε και μία προσαγωγή νεαρού διαδηλωτή στο περίπτερο έξω από τον Εθνικό Κήπο, στο ύψος της οδού Ξενοφώντος. Μετά τις 9 το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους αποχώρησε από τη συγκέντρωση και η Λεωφ. Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία ενώ στην περιοχή παραμένουν συγκεντρωμένες αστυνομικές δυνάμεις.
πηγή ΑΠΕ
Δείτε στα παρακάτω βίντεο τη στιγμή της προσαγωγής νεαρού διαδηλωτή. Λίγο μετά, πραγματοποιήθηκε η επίθεση των ΜΑΤ στους δημοσιογράφους, οι οποίοι προσπαθούσαν να καταγράψουν το γεγονός.


1 σχόλιο:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ