ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17 Φεβ 2013

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας για την απεργία της 20/2

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΦΑΓΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ Ν’ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΟΥΜΕ!
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την ψήφιση του μνημονίου 3 και τα νέα μέτρα λιτότητας συνεχίζει την άγρια, νεοφιλελεύθερη επίθεση σε βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, στήνοντας ένα «σκηνικό» πρωτοφανούς βαρβαρότητας: επιστρατεύσεις απεργών, φορομπηχτική πολιτική άνευ προηγουμένου, εργασιακά δικαιώματα έναν αιώνα πίσω, μαζικά «λουκέτα» στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημόσιο σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, παιδεία υπό διάλυση, ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, μια ολόκληρη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση.

Η καταστροφική και βαθιά αντιδημοκρατική πολιτική της ισοπέδωσης των μισθών και της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων διαπερνά πλέον κάθε χώρο δουλειάς –σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- και οδηγεί τους εργαζόμενους στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και στον «καιάδα» της ανεργίας, που έχει εκτιναχτεί πλέον σε επίπεδα κοινωνίας πλήρως κατεστραμμένης. Επιπλέον, η επίθεση ενάντια στο δημόσιο τομέα, ενάντια στα δημόσια, κοινωνικά αγαθά με τα «λουκέτα» σε νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και το ενιαίο μισθολόγιο-«φτωχολόγιο» κατεδαφίζει τα απομεινάρια των δημόσιων κοινωνικών δομών και του κράτους πρόνοιας και στέλνει τον λογαριασμό σε όλους τους πολίτες.
Η πολιτική αυτή της τρικομματικής, μνημονιακής ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά συνοδεύεται από μια πρωτοφανή, ληστρική φορολογική πολιτική χωρίς προηγούμενο όχι μόνο στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο». Και την ίδια στιγμή που εξοντώνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μειώνεται σημαντικά η συνολική φορολογική επιβάρυνση των μεγάλων ανωνύμων εταιρειών και των «εχόντων» και παραμένουν στο απυρόβλητο οι προκλητικές φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, οι λαθρέμποροι πετρελαίου και οι μεγαλοφοροφυγάδες.
ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΝ «ΚΑΙΑΔΑ» ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΜΑΣ «ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
«ΒΙΑΖΟΥΝ» ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Απέναντι σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική δεν έχουμε άλλη επιλογή από την αντίσταση και την αντεπίθεση.
Αντίσταση, προκειμένου να επιβιώσουμε ως εργαζόμενοι, ως χώρα, ως κοινωνία.
Αντεπίθεση για να απαλλαγούμε από τα μνημόνια,  για να επιβάλλουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, για να εθνικοποιήσουμε-κοινωνικοποιήσουμε το τραπεζικό σύστημα προς όφελος του ελληνικού λαού και της κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης, για να στήσουμε την παραγωγή και την οικονομία στα πόδια της.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν  μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στα πλαίσια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την
ΤΕΤΑΡΤΗ  20  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  στις 10:30 το πρωί  μπροστά  από  το  ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  (Πλ. Εθνικής Αντίστασης , πρώην  Όλγας)
- Για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που σαρώνει τα πάντα
- Για να διώξουμε την τρόικα και να καταργήσουμε τα μνημόνια της εξαθλίωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ