ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17 Νοε 2012

Η μεγάλη του κράτους σφραγίδα δεν δίνει κύρος στα μνημόνια των «153»




Tοποθέτηση του B. Χατζηλάμπρου στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου


Στο γνώριμο χώρο του περιφερειακού συμβουλίου βρέθηκε χθες ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου, μαζί με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των δήμων της περιοχής, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ως προερχόμενος από το χώρο της Αυτοδιοίκησης και του περιφερειακού συμβουλίου, ο Β. Χατζηλάμπρου υπογράμμισε στην τοποθέτησή του, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου, το δίλημμα που τίθεται για κάθε αυτοδιοικητικό: να συμπαραταχθεί με την κοινωνία ή να βρεθεί «απέναντί» της.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ως εξής:
«Αγαπητοί συνάδελφοι, να θυμηθώ με τι ελπίδα ξεκίναγε το περιφερειακό συμβούλιο. Κι ας μας χώριζε το πώς βλέπαμε εμείς τον “Καλλικράτη” ή κάποιοι άλλοι. Σήμερα νομίζω τίθεται το ερώτημα αν θα εφαρμοστούν περαιτέρω σχέδια αντικοινωνικά και αντιλαϊκά, και θα είστε μέρος του παιχνιδιού ή θα βρεθείτε “απέναντι”. Η απόφαση έχει διλημματικό χαρακτήρα. Το ζητούμενο δεν είναι να βγάλουμε ένα ψήφισμα ή να εκφράσουμε στήριξη στους εργαζόμενους, όπως κάποτε κάναμε, όταν έρχονταν εργαζόμενοι από άλλον κλάδο ή έστω εργαζόμενοι της περιφέρειας.
Μαζί με το πρόβλημα των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης, δηλαδή του να μην μπορεί να παίξει πια το ρόλο της, βρίσκεστε μπροστά στο δίλημμα: να είστε μαζί με τον κόσμο ο οποίος χειμάζεται και τσακίζεται ή όχι. Σκεφτείτε τα επόμενα ψηφίσματα που θα έρχονται εδώ, στο περιφερειακό συμβούλιο, από εδώ και μπρος, για όσους χτύπησε η αστυνομία, για εκείνους που απολύθηκαν αλλού, πιο δίπλα. Μπορεί να λειτουργήσει έτσι περιφερειακό συμβούλιο, αν πει ότι συνεχίζω να έχω την ευθύνη της περιοχής και των ανθρώπων της;
Καταλαβαίνω ότι τα πράγματα μπαίνουν πια διλημματικά. Πώς νιώσατε όταν ακούσατε τον βουλευτή που είπε ότι δεν είχε διαβάσει το πρώτο μνημόνιο; Σας εγγυώμαι ότι η πλειοψηφία των βουλευτών δεν έχει διαβάσει το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε. Στις εννέα η ώρα το βράδυ ήρθε στη Βουλή, την επομένη ψηφίστηκε, και σηκώθηκαν 153 χεράκια. Το λέω με πλήρη συνείδηση: μην παίρνει κύρος (το μνημόνιο ΙΙΙ) επειδή έχει τη μεγάλη του κράτους σφραγίδα. Δώστε με τις αποφάσεις σας κύρος στον αγώνα των εργαζόμενων. Το χρειάζονται τούτη την ώρα. Αν η διανόηση, αν οι ακαδημαϊκοί, αν εσείς δεν σταθείτε δίπλα τους, και απλώς πάτε να συνδιαλλαγείτε με τους διάφορους Φούχτελ, που ενδιαφέρονται για τα σκουπίδια, το νερό και “επενδύσεις”, δεν ξέρω αν το επόμενο πρωί μπορούμε να στηρίξουμε τίποτα από τη ζωή στην Πάτρα, από τη ζωή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Είναι ευκαιρία να μπείτε μπροστά. Σε εσάς είναι η απόφαση. Η απόφαση είναι των περιφερειακών συμβούλων. Να ακουστούν και να ψηφίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ