ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19 Οκτ 2012

Ο λαός μπορεί με την οργανωμένη δύναμή του να διώξει τον τρικομματικό θίασο μαζί με τα νέα μέτρα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


Την ανάγκη ο λαός να μπει στο προσκήνιο και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με στόχο την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, τόνισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί.
«Ο κ. Σαμαράς ψάχνει συνενόχους στο εξωτερικό, αφού φαίνεται να έχει κάψει και τα τελευταία χαρτιά του μέσα στη χώρα. Πήρε τη σημερινή δήλωση. Είναι ένα ακόμα χτύπημα στην πλάτη μετά εκείνο της Μέρκελ. Είναι προφανές ότι η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλείνει τα μάτια μπροστά στο μέγεθος των κοινωνικών αντιδράσεων που ξετυλίγονται σε όλο τον ευρωπαϊκό νότο» είπε χαρακτηριστικά η Μ. Κανελλοπούλου, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για να συμπληρώσει: «Οι Ευρωπαίοι, που κατ’ ευφημισμό λέγονται εταίροι μας, χαιρετίζουν για μία ακόμη φορά την καταστροφή της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα την πρόοδο της καταστροφής της χώρας. Όταν οι λαοί θα ανοίξουν τα μάτια και τα αφτιά των ηγεσιών θα είναι πολύ αργά για αυτούς. Δεν θα τους σώζει τίποτα».

Από την πλευρά του, ο Β. Χατζηλάμπρου αναφέρθηκε στη χθεσινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση λέγοντας: «Η χθεσινή απεργία και κινητοποίηση είναι σημάδι μεγαλύτερης συσπείρωσης του λαού που πρέπει να το αξιοποιήσει. Ο λαός να μπει στο προσκήνιο. Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του δίπλα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το μόνο που αρνείται τα μνημόνια και δίνει μια άλλη προοπτική». Και συνέχισε: «Όλος ο δημοκρατικός κόσμος και τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται μπροστά σε μια σκέψη: αν μπορούν να βγάλουν από πάνω τους τον οδοστρωτήρα των μέτρων και να ανοίξουν μια νέα σελίδα για τη χώρα. Εμείς απαντάμε: Πρέπει να βρουν τη δύναμη».
Εν όψει της κατάθεσης του νέου πακέτου μέτρων, οι βουλευτές Αχαΐας υπογράμμισαν ότι ο λαός πρέπει να πιστέψει στις δυνάμεις του. «Να πιστέψει ότι μπορεί να τους ανατρέψει. Ότι μπορεί να φύγουν μαζί με τα μέτρα. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί ο κόσμος, πιο συνειδητά, πιο πολιτικά, πιο κλιμακούμενα. Να πιστέψει ότι μπορεί να νικήσει και ο τρικομματικός θίασος να πάει στην άκρη» είπαν.
Αναφορικά με τις επικρίσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το αν είναι έτοιμος ή όχι, η Μ. Κανελλοπούλου και ο Β. Χατζηλάμπρου υπογράμμισαν: «Για ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα μια νέας Ελλάδας, μετά τα μνημόνια, κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται έτοιμος χωρίς το λαό. Εκείνοι δίνουν λογαριασμό στην κ. Μέρκελ. Εμείς δίνουμε αλλού λογαριασμό, στον κόσμο, τον οποίο θέλουμε μαζί μας, δίπλα μας οργανωμένο».
Παράλληλα, οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφέρθηκαν στο αντιδημοκρατικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην πολιτική ζωή της χώρας, με την αύξηση της καταστολής και την περιστολή βασικών δημοκρατικών δικαιωμάτων, με στόχο να ανακοπεί το αγωνιστικό ρεύμα που διαμορφώνεται.
Η Μ. Κανελλοπούλου και ο Β. Χατζηλάμπρου δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε τοπικά ζητήματα, όπως τα σκουπίδια, η τύχη του ΚΕΤχ αλλά και το μεταναστευτικό. Επανέλαβαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων μέσω ΣΔΙΤ, κατήγγειλαν την αδιέξοδη πολιτική που ασκείται στο μεταναστευτικό που αποτελεί οξύτατο ζήτημα για την Πάτρα, ενώ επεσήμαναν την κοροϊδία που υπάρχει από την κυβέρνηση αναφορικά με τις προθέσεις της για το ΚΕΤχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ