ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17 Νοε 2013

Μήνυμα της Μαρίας Κανελλοπούλου, βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ για τη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να επικαιροποιήσει το νόημα της μαύρης επετείου.

Λίγες μέρες μετά την έφοδο στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, η Κυβέρνηση στήνει σκηνικό έντασης, απειλώντας τη Σύγκλητο του ΕΜΠ με εισβολή της αστυνομίας σε περίπτωση που η ΕΡΤ εκπέμψει από τον ιστορικό χώρο του Ιδρύματος. Η Κυβέρνηση καλεί έναν ακόμη πομπό του Πολυτεχνείου να σιγήσει, αυτή τη φορά τον πομπό της ΕΡΤ. Ποικίλλοι οι συμβολισμοί.


Σαν να μην πέρασε μια μέρα, 40 χρόνια μετά, η παιδεία εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο. Οι ελλείψεις σε πόρους και σε προσωπικό δημιουργούν σοβαρά προβλήματα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η δε θέση σε διαθεσιμότητα 1349 διοικητικών υπαλλήλων έχει οδηγήσει τα ΑΕΙ αντικειμενικά σε αδυναμία λειτουργίας.

Όσο και αν προσπαθεί η Κυβέρνηση να παρουσιάσει μια εικόνα οικονομικής επιτυχίας, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Οι 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι πάνω από 4.000 αυτόχειρες, η καθημερινή εξαθλίωση που βιώνουμε, η λαίλαπα των οικονομικών μέτρων μαρτυρούν την ανθρωπιστική κρίση που περνάει η χώρα μας. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν αυξήσει κατά πολύ τα κέρδη τους σε σχέση με την περίοδο πριν το πρώτο Μνημόνιο, ενώ οι τράπεζες έχουν λάβει με τη μορφή εγγυήσεων 145 δις ευρώ όπως προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ύστερα από ερώτηση του Μανώλη Γλέζου.

Στην πόλη της Πάτρας, το επίκεντρο του αντιδικτατορικού αγώνα, το ιστορικό πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας παραμένει κλειστό. Καλούμε το Δήμο Πατρέων να ανοίξει το Παράρτημα όχι μόνο για τον τριήμερο εορτασμό, αλλά και για την περαιτέρω αξιοποίησή του.

Όσο η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους που δηλώνουν ότι η τρόικα δε θα τους κλέψει τη δόξα των απολύσεων, όσο η Κυβέρνηση αντιτάσσει στους αγώνες του λαού την αστυνομική βία, όσο συνεχίζεται ο μαρασμός της εκπαίδευσης και η απαξίωση της δημόσιας υγείας, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που εκπροσωπείται στη Βουλή ένα καθαρά ναζιστικό κόμμα, μια συμμορία που δολοφονεί, και πρώην στελέχη της χουντικής ΕΠΕΝ ξεπλένονται από τα ΜΜΕ για να στελεχώσουν τη μνημονιακή Κυβέρνηση.

Αν κάποιοι συνάνθρωποί μας δε δίστασαν τότε να δώσουν την ίδια τους τη ζωή υπερασπιζόμενοι βασικές αξίες και βασικά αιτήματα, είναι στο χέρι μας σήμερα να αποδείξουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί δε θυσιάστηκαν άδικα. Γιατί η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι μόνον οι εθιμοτυπικές σχολικές γιορτές και τα όμορφα πολιτικά τραγούδια στις ραδιοφωνικές εκπομπές. Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι πάνω από όλα κάλεσμα για αγώνα, σύμβολο ριζοσπαστισμού και ανατροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ