ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

10 Οκτ 2013

Κλειστά «λόγω διαθεσιμότητας» τα Πανεπιστήμια - Ωμοί εκβιασμοί Αρβανιτόπουλου προς τους διοικητικούς υπαλλήλους

Αρβανιτόπουλος προς διοικητικούς υπαλλήλους: Απογράφεστε μόνοι σας ή τίθεστε σε αργία (!) - Μαζική κινητοποίηση Καθηγητών και φοιτητών σε ένδειξη αλληλεγγύης στους διοικητικούς - Διαψεύδει το Πανεπιστήμιο Κρήτης ότι έστειλε λίστες διαθεσιμότητας

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, απέναντι στο αρραγές μέτωπο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αποφάσισε να επιστρατεύσει τον ωμό εκβιασμό:  Καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας. Όσοι δεν το κάνουν, μέσα σε πέντε ημέρες, θα τεθούν σε αργία.



Χθες έληξε η προθεσμία προς τις ακαδημαϊκές αρχές να αποστείλουν τους καταλόγους με τους διοικητικούς υπαλλήλους. Παρόλα αυτά, μόνο τρία από τα οκτώ έστειλαν τον σχετικό κατάλογο, ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ζήτησε παράταση προθεσμίας. Ο πρύτανης του Ιδρύματος, Γ. Μυλόπουλος ζήτησε την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο "αντισυνταγματικό", όπως χαρακτήρισε ο ίδιος, μέτρο του υπουργείου Παιδείας. Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαψεύδει τις φήμες ότι έστειλε λίστες διαθεσιμότητας.


Κινητοποιήσεις σε Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ

Πάνω από 1.500 πρωτοετείς φοιτητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών και έδωσαν το «παρών» στη χθεσινή (9/10) εκδήλωση ενημέρωσης για τα τεκταινόμενα στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, που οργάνωσε το ίδρυμα στα Προπύλαια.
Σε παρέμβασή του ο πρύτανης κ. Πελεγρίνης καλωσόρισε τους νέους φοιτητές στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους διαβεβαίωσε ότι το εξάμηνο δεν χάθηκε. «Δεν είναι, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό που θέλουμε είναι να είστε εδώ και το επόμενο εξάμηνο» προσέθεσε για να καταλήξει λέγοντας: «Ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό σας». Ο πρύτανης έκανε λόγο για «απαράδεκτες ενέργειες» του υπουργού Παιδείας που έχουν οδηγήσει στην απεργία των διοικητικών υπαλλήλων».



 Θ.Πελεγρίνης: Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έρθουν να με συλλάβουν

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στο ΑΠΘ πραγματοποίησαν πορεία στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή φοιτητών αλλά και εργαζομένων της ΕΡΤ3. Οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, ενώ δέχονται διαρκώς ψηφίσματα συμπαράστασης για τον αγώνα τους.

dioikitikoi-apth2

Ακόμη, τριακόσιοι φοιτητές και γονείς συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από μέλη ΔΕΠ, διοικητικούς υπαλλήλους και φοιτητές του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε αναδρομή στα γεγονότα που οδήγησαν στην παρούσα κρίση, καθώς και στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αποδομήσει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, ενώ περιγράφηκαν αναλυτικά οι συνέπειες της διαθεσιμότητας (απόλυσης) των διοικητικών υπαλλήλων και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ασκείται εδώ και χρόνια από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγώνας των διοικητικών είναι δίκαιος και οι δίκαιοι αγώνες δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν

Τη στήριξη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι Νέοι του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία να κρίνουν και αυτόν τον αγώνα παράνομο, απαντάμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: Ο αγώνας των διοικητικών ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, για ένα πανεπιστήμιο των αναγκών, δημοκρατικό και δημόσιο, είναι δίκαιος αγώνας. Και οι δίκαιοι αγώνες της κοινωνίας δεν μπορούν να ποινικοποιηθούν. Η στήριξή μας στο αγώνα είναι ανεπιφύλακτη. Θα σταθούμε δίπλα σε οποιαδήποτε απόφαση των διοικητικών, θα περιφρουρήσουμε τον αγώνα γιατί κατανοούμε ένα απλό πράγμα: ότι ο αγώνας για να μην απολυθούν όσοι κρατούν το πανεπιστήμιο ζωντανό, είναι ένας αγώνας και για το δικό μας μέλλον. Και ως τέτοιον θα τον υπερασπιστούμε».
- See more at: http://left.gr/news/kleista-logo-diathesimotitas-ta-panepistimia-omoi-ekviasmoi-arvanitopoyloy-pros-toys#sthash.jmc1ClDa.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ