ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20 Σεπ 2013

Απεργιακή κλιμάκωση στην παιδεία: καθηγητές και δάσκαλοι αποφασίζουν για τη συνέχιση του αγώνα

Σήμερα, Παρασκευή, η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ όπου θα παρθεί η απόφαση για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών, υπέρ της οποίας τάχθηκε χθες η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ. Και οι δάσκαλοι, που συμμετείχαν μαζικά στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ετοιμάζονται επίσης να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η τελική απόφαση για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών θα ληφθεί την Παρασκευή στη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Την Πέμπτη 19/9, στο δεύτερο γύρο γενικών συνελεύσεων στις κατά τόπους ΕΛΜΕ,  οι καθηγητές στις περισσότερες τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων.



Χαιρετίζοντας τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, σχεδόν ομόφωνα, είχε αποφασίσει να καλέσει σε κλιμάκωση του αγώνα. Η συμμετοχή στην απεργία που ξεκίνησε από τη Δευτέρα άγγιξε  ποσοστά άνω του 90% την πρώτη μέρα - που σημαδεύτηκε και από την υψηλότατη συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση- και διατηρείται μέχρι και σήμερα σε υψηλά ποσοστά..

Αποφασίζουν και οι δάσκαλοι

Σήμερα, όμως, συνέρχονται και οι γενικές συνελεύσεις των δασκάλων προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους που ξεκίνησαν χθες, με 48ωρη απεργία. Η απόφαση θα ληφθεί το Σάββατο, είτε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων, είτε από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Όμως, το αγωνιστικό κλίμα είναι σαφές και καταγράφτηκε στα υψηλά ποσοστά συμμετοχής των δασκάλων τη χθεσινή πρώτη ημέρα της απεργίας. Οι δάσκαλοι, όπως και οι συνάδελφοί τους καθηγητές, έδωσαν μαζικά το "παρών" στο προσκλητήριο αγώνα για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου, συμμετέχοντας στην απεργία με ποσοστό πάνω από 85%.


Εμπαιγμός με την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας για το ολοήμερο

Από την πλευρά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συνεχίζει να εμπαίζει την εκπαιδευτική κοινότητα, στέλνοντας σχεδόν με ένα μήνα καθυστέρηση τη συνήθη εγκύκλιο για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, αντί να στείλει εκπαιδευτικούς για να το στελεχώσουν. Προφανώς, στην εγκύκλιο αναφερόταν ο υφυπουργός Παιδείας, Σ. Κεδίκογλου, όταν έλεγε ότι το θέμα θα λυνόταν μέχρι την Τετάρτη. Ωστόσο, για να λυθεί το πρόβλημα, αυτό που χρειάζεται είναι να αρθούν οι προηγούμενες υπουργικές εγκύκλιοι, που παίρνουν δασκάλους από τα ολοήμερα για να καλύψουν τα κενά της πρωινής ζώνης.


Συμπαράσταση από τους γονείς ζητά η ΔΟΕ

Στο μεταξύ, η ΔΟΕ με επιστολή της στους γονείς, τους ζητεί να σταθούν «συμπαραστάτες στον αγώνα μας» και τους καλούν να παραμερίσουν όσους «καλοθελητές» θελήσουν να συκοφαντήσουν αυτό τον αγώνα» που γίνεται:

* Γιατί τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να υπάρχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες τους (πετρέλαιο, γραφική ύλη, λογαριασμοί κ.λπ.).

* Γιατί οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι νέοι αδυνατούν να ζήσουν με μισθούς εξαθλίωσης των 640 ευρώ.

* Γιατί τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τεράστια.

* Γιατί καταργείται ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου που εξυπηρετεί εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανάγκες.

* Γιατί αρνούμαστε η ζωή μας να κινείται κάτω από φοβικά σύνδρομα.

(Πληροφορίες από την Αυγή)

Απεργιακό ταμείο αλληλεγγύης


Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.  Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης.  Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.   Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK

 Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.  Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.
ο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε (με βάση και την απόφαση της πρόσφατης Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ) τη δημιουργία απεργιακού ταμείου.  Στο ταμείο αυτό θα συμβάλλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης.  Θα εκδοθούν κουπόνια των 1€, 2 € και 5 € για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK

Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο.
- See more at: http://left.gr/news/apergiako-tameio-allileggyis-apo-tin-olme#sthash.yKT5RgOm.dpuf


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ