ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

19 Ιουν 2013

ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ: Παράνομος ο Πρωθυπουργός όσο δεν επαναλειτουργεί η δημόσια Ραδιοτηλεόραση

«Έκθετος και παράνομος» ο Σαμαράς όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ - να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


21:10 Τελευταία ενημέρωση: Απορρίπτει το ΠΑΣΟΚ την αυριανή πρόταση Σαμαρά για το μεταβατικό σχήμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

ΔΗΜΑΡ: Ο κ. Σαμαράς να πάρει πίσω το λάθος του

«Άμεση συμμόρφωση» του πρωθυπουργού με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απαιτεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ζητώντας παράλληλα την αποσαφήνιση της θέσης των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων. Αναλυτικά το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«Όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός είναι έκθετος και παράνομος. Επιβάλλεται λοιπόν η άμεση συμμόρφωσή του σε σχέση με την απόφαση.



Ταυτόχρονα, τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εάν τελικώς είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν.
Όλα τα αλλά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.»

Σύμφωνα με τη χθεσινοβραδική (Δευτέρα 17/6) ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, «η απόφαση του ΣτΕ βάζει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και την υποχρεώνει στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η οποία οφείλει να γίνει με βάση το καθεστώς που ίσχυε πριν από την κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και με το σύνολο των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση».

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Μανώλης Γλέζος, «ποιος θα επιστρατεύσει την Κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει την απόφαση; Ο Ελληνικός Λαός ήδη της έχει εκδώσει φύλλα απόλυσης. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, στρουθοκαμηλίζει».


ΔΗΜΑΡ: Δε θα φτάσουμε «στα άκρα» για την ΕΡΤ (ή πώς υποχωρείς πριν καν διαπραγματευτείς)

Την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας της ΕΡΤ, ως ένδειξη σεβασμού στο δημοκρατικό κράτος δικαίου και συμμόρφωσης στην προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, ζητάει το ΠΑΣΟΚ. Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζεται: «Καμία καθυστέρηση δεν δικαιολογείται. Όποιοι βρήκαν τον τρόπο να διακόψουν σε λίγες ώρες τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, οφείλουν να κάνουν όλα όσα πρέπει για να αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτή». «Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει. Το "μαύρο" να ακυρωθεί και στη θέση του να μπουν οι εκπομπές και το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Ως είχαν, πριν το "μαύρο"» δήλωσε στονραδιοφωνικο σταθμό Βήμα ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρεται: «Η προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι άμεσα εκτελεστή. Έπρεπε ήδη από χθες να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να μεταδίδονται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και να ενεργοποιηθούν οι διαδικτυακοί ιστότοποι της ΕΡΤ ΑΕ», αλλά δεν υπάρχει νύξη για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Δεν υπήρξαν πανηγυρισμοί από τη δική μας πλευρά χθες. Εμείς, αυτό που είπαμε και είπε και ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνάντηση των τριών, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ και να προχωρήσει άμεσα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας και όχι μεσοβέζικα πράγματα». Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι η χώρα δεν θα πρέπει να πάει σε εκλογές γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. «Ακόμα κι αν φτάναμε στα άκρα, εμείς πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να πάμε σε εκλογές», σημείωσε.


Μετά την Τετάρτη θα εκπέμψει η δημόσια τηλεόραση (όχι όμως ως ΕΡΤ)

Μετά την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψει η εικόνα των καναλιών της δημόσιας τηλεόρασης στους τηλεοπτικούς δέκτες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο πρωθυπουργός στη δεύτερη, μέσα σε 48 ώρες, σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα παρουσιάσει στους δύο κυβερνητικούς εταίρους το μεταβατικό σχέδιο λειτουργίας, ως ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας.

Μετά το “Ν.Ε.Ρ.Ι.Τ.” ένα ακόμη όνομα που έπεσε στο τραπέζι είναι το “Δ.Ε.Τ.”, δηλαδή Δημόσια Ελληνική Τηλεόραση, ενώ δεν αποκλείεται η δημιουργία και δεύτερης εταιρείας με τα αρχικά “Δ.Ε.Ρ.”, δηλαδή Δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες και προκειμένου να μην υπάρξουν άλλες ενδοκυβερνητικές τριβές ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα, αφού προηγουμένως έχει το «πράσινο φως» από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που συμμετέχουν στην τρικομματική κυβέρνηση.

Πηγή: real.gr

Διαβάστε σχετικά:

Στη Βουλή σήμερα η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Το Διασωματειακό για την απόφαση του ΣτΕ: "Σημαντική νίκη - Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και παρακολουθούμε τις πολιτικές εξελίξεις"

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Στήριξη στον αγώνα και τις αποφάσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ- Παρανομεί ο πρωθυπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ