ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

22 Απρ 2013

Απάντηση στην κα Πιπιλή για τη Μανωλάδα

Θυμίζω στην κα Πιπιλή ότι η ανακοίνωσή μου εξεδόθη το μεσημέρι της Πέμπτης, την ώρα δηλαδή που 6 τραυματισμένοι μετανάστες συλλαμβάνονταν από την αστυνομία κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο του Ρίου.

Η δήλωση περί ενδεχόμενης μη απέλασης από τον κ. Δένδια έγινε το πρωί της Παρασκευής.

Είναι προφανές ότι η απέλαση απεφεύχθη χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μέρος της οποίας ήταν και η δική μου ανακοίνωση, και στην κοινωνική κατακραυγή εναντίον των πρακτικών τουκ. Δένδια και της αστυνομίας.


Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απαντάμε στην κα Πιπιλή και στον κ. Δένδια ότι δεν εμπίπτει στην ευχέρεια αλλά στην υποχρέωση της κυβέρνησης να μην απελάσει τα θύματα.

Εμείς συνομιλούμε με τις τοπικές κοινωνίες, με τους μετανάστες, τους γιατρούς και τους δικηγόρους τους. Η κα Πιπιλή μιλά μόνο με την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ.

Εμείς ήμασταν πάντα στα πεδία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, είτε Ελλήνων είτε μεταναστών, εκεί δηλαδή απ' όπου απουσιάζει το κόμμα της κας Πιπιλή και οι κυβερνήσεις που στηρίζει εδώ και χρόνια. Αυτοί πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για αυτή την απουσία που οδήγησε σε μακελειό.

Και κάτι ακόμα: αν και δεν είναι στη δική μας υποχρέωση να το κάνουμε, θα προτείναμε στην κα Πιπιλή να παρακολουθεί πιο στενά τα του Κοινοβουλίου,καθώς η δήλωσή μου ήταν γραπτή και όχι από κοινοβουλευτικής , όπως νόμιζε η βουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ