ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Φεβ 2013

Παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Β. Χατζηλάμπρου στο αγροτικό μπλόκο της Κάτω Αχαγιάς

«Λαός που δεν θερίζει από τα χωράφια του, είναι λαός χωρίς μέλλον»
Στο αγροτικό μπλόκο της Κάτω Αχαγιάς βρέθηκε και σήμερα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αν και τα αιτήματα των αγροτών της περιοχής επικεντρώνονται στη χαμηλότερη φορολόγηση του αγροτικού πετρελαίου, στη ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα αλλά και στη δημιουργία αποτελεσματικού ελεγκτικού μηχανισμού, ώστε να περιοριστεί η τεράστια ζημιά που προκαλούν οι ελληνοποιήσεις (π.χ. πατάτα), από όλες τις συζητήσεις είναι έκδηλη η αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου για τη γενικότερη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει οι πολιτικές των μνημονίων.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρέμβει αναφορικά με τα αγροτικά ζητήματα. Το κόστος παραγωγής είναι τέτοιο, που πλέον είναι απαγορευτικό στον αγρότη να μπει να δουλέψει στο χωράφι» είπε ο Β. Χατζηλάμπρου, κατά τη συνάντηση, για να συνεχίσει:
«Δεν φτάνει που, εδώ και χρόνια, συρρίκνωσαν τον αγροτικό πληθυσμό από το 28% στο 8%. Έχουν αφήσει μια σειρά πολυεθνικές εταιρείες και τραστ να αλωνίζουν την αγορά, με τον αγρότη να είναι μπροστά στον απόλυτο αφανισμό.
Οι αγρότες θα πρέπει να οργανωθούν και να διεκδικήσουν λύσεις από κοινού. Όχι ο καθένας μόνος του, σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Να διεκδικήσουν λύσεις στη βάση του διατροφικού ελέγχου της χώρας, στη βάση ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στηρίζει την πρωτογενή παραγωγή ακριβώς πάνω σε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, που να διασφαλίζει επάρκεια προϊόντων πρώτα από όλα για τη χώρα. Και σε αυτό το πρόγραμμα η συμβολή του αγροτικού κόσμου, με την εμπειρία του, καλή και κακή, είναι αναγκαία. Γιατί λαός που δεν θερίζει από τα χωράφια του και δεν πίνει κρασί από τα πατητήρια του, είναι λαός χωρίς μέλλον».
 Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ