ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Νοε 2012

Η δημοτική αρχή θα χωρίσει ή θα ενώσει την Πάτρα για την υπόθεση του θαλάσσιου μετώπου;Μία μέρα μετά την υπερψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ακόμα και από Αχαιούς βουλευτές και με τη ΔΗΜΑΡ να δηλώνει «παρών») που ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση του συνόλου της λιμενικής ζώνης της Πάτρας, γεγονός που στερεί την παραχώρησή του θαλασσίου μετώπου στην πόλη, ο δήμαρχος Πάτρας καλεί σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού.
Πιστεύουμε πως οι απαραίτητες δράσεις από τη μεριά του Δήμου έχουν καθυστερήσει και βρισκόμαστε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Παρόλα αυτά θεωρούμε θετικό το ότι ο κ. δήμαρχος, έστω και τώρα, προσανατολίζεται σε μια τέτοια ενέργεια, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος Πατρέων θεσμική παρουσία στο χώρο του παλιού λιμανιού, μεταφέροντας υπηρεσίες και λειτουργίες του Δήμου.
Δυστυχώς, με τον τρόπο που ο κ. δήμαρχος εισαγάγει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο (δηλαδή μαζί με το θέμα της κατασκευής του εργοστασίου απορριμμάτων για το οποίο έχουν ήδη προκληθεί σοβαρές αντιδράσεις που οδήγησαν τρεις φορές στη ματαίωση των συνεδριάσεών του) δημιουργεί εύλογες απορίες κατά πόσον ενδιαφέρεται να υπερασπιστεί αποτελεσματικά την υπόθεση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης.
 Πρόκειται για μια αρνητική πολιτική στάση που υποβαθμίζει και τα δύο τόσο σημαντικά για την πόλη και τους πολίτες της θέματα και που τελικά χωρίζει, αντί να ενώνει, τους πολίτες της Πάτρας πάνω σε αυτά τα ζητήματα της πόλης.
Αυτή τη στιγμή και με δεδομένες τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, η Πάτρα κινδυνεύει να χάσει την πρόσβασή της στη θάλασσα. Έργο της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός παμπατραϊκού μετώπου διεκδίκησης της οριστικής παραχώρησης του λιμανιού στην πόλη. Με αυτή την τακτική που ακολουθεί ο κ. δήμαρχος, υπάρχει κίνδυνος να περάσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και της τρόικας για το λιμάνι χωρίς άμεσες και ουσιαστικές αντιδράσεις από την πλευρά της πόλης και των κατοίκων της. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή να βρούμε κοινούς τρόπους δράσης και στάσης και να εστιάσουμε σε αυτούς για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για την πόλη: την πρόσβαση στη θάλασσα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ