ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Ιουλ 2012

Για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή της Αργυράς



Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2012 από την περιοχή Αργυρά και επεκτάθηκε γρήγορα στα γύρω χωριά Σελλά, Πιτίτσα, Άνω Καστρίτσι, Κάτω Καστρίτσι, Πλατάνι φθάνοντας ως τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά και εκτρεπόμενη προς Άγιο Βασίλειο και Δρέπανο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας, επισημαίνει τα ακόλουθα:
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν στις υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και περιορισμού της επέκτασης της πυρκαγιάς, όσο και αποφυγής ανεπιθύμητων καταστάσεων όπως απώλειες ζωής.
Τα διαθέσιμα μέσα κατάσβεσης, επίγεια και εναέρια, ωστόσο δεν θα ήσαν όλα στην διάθεση της Πάτρας αν υπήρχαν ταυτόχρονα και άλλα μέτωπα φωτιάς, σε άλλες περιοχές. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους.
Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν, αλλά και το ανάγλυφο του εδάφους δημιούργησαν σημαντικές δυσκολίες κατά την  κατάσβεση που ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την παρέμβαση των ειδικών του Πυροσβεστικού Σώματος, όσο και από τις ένοπλες δυνάμεις που διατέθηκαν από στρατό και αεροπορία καθώς και  από ομάδες εθελοντών που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αχαΐας εκφράζει ωστόσο την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, οι καμένες δημόσιες εκτάσεις γης, να αποτελέσουν βορρά στις διαθέσεις καταπατητών και προς τούτο η Πολιτεία και ιδίως η Περιφέρεια οφείλουν να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν καταπατήσεις και οικοπεδοποίηση με την σύνταξη κτηματολογίου, όπου δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ