ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13 Απρ 2013

«Το παρακράτος της ΠΑΣΠ τρομοκρατεί στο ΤΕΙ Πάτρας»

Ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση μελών της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΙ Πάτρας
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΣΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ:


«Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση σε  βάρος φοιτητών του ΤΕΙ Πάτρας από μέλη της ΠΑΣΠ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και από άλλους «χειροδύναμους» που είχαν προστρέξει σε βοήθεια της. Σε μια περίοδο, όπου η μνημονιακή πολιτική απειλεί να  καταργήσει τη δημόσια και δωρεάν παιδείας, την ισότιμη πρόσβαση στην πανεπιστημιακή μόρφωση, αναδεικνύεται ένα δυναμικό σπουδαστικό κίνημα το οποίο βρίσκει τη συμπαράσταση του συνόλου της κοινωνίας. Μέσα σ αυτές τις συνθήκες, τα μέλη της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΙ Πάτρας επιλέγουν να ασκήσουν το μέσο της τρομοκράτησης και της καταστολής των αγώνων.

Καμία εντύπωση όμως δεν πρέπει να μας προκαλεί πλέον που το ΠΑΣΟΚ και η νεολαία μετά την καταστολή της απεργίας των χαλυβουργών, των απεργών του μετρό και την ανοχή που επιδεικνύουν στην αστυνομική αυθαιρεσία στη Χαλκιδική και στις ρατσιστικές/φασιστικές επιθέσεις από τη Χ.Α, δοκιμάζουν ανάλογες «πρακτικές» και στο ΤΕΙ της Πάτρας.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΥΠ, η οποία τελεί υπό κατάληψη με απόφαση του συλλόγου των φοιτητών, μέλη της ΠΑΣΠ μαζί με τον πρώην γραμματέα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ήταν στο χώρο του ΤΕΙ, συνοδεία ατόμων εξοπλισμένων με κοκάλινα γάντια και άλλων  που είχαν μαζί τους  σκυλιά pitbull. Το παρακράτος της ΠΑΣΠ άρπαζε κόσμο και χτυπούσε ανελέητα φοιτητές. Παράλληλα εκτόξευαν  σεξιστικές απειλές σε φοιτήτριες και επιδείκνυαν τα γεννητικά τους όργανα.  Αποτέλεσμα της μαφιόζικης επίθεσης ήταν τρία άτομα να διακομιστούν στο νοσοκομείο, μία κοπέλα να λιποθυμήσει από το ξύλο που δέχτηκε και πολλοί άλλοι φοιτητές να βρεθούν με σπασμένες μύτες με παραμορφωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και μώλωπες σε όλο τους το σώμα.

Πιστεύουμε πως το ίδιο το φοιτητικό κίνημα με τις διαδικασίες του και τις πρακτικές του και το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων που μάχονται ενάντια στη μνημονιακή πολιτική, οφείλουν όχι μόνο να καταδικάσουν τα γεγονότα, αλλά και να θέσουν στο περιθώριο αυτές τις φασιστικές πρακτικές που απώτερο στόχο έχουν την τρομοκράτηση και την πειθάρχηση της νεολαίας και της κοινωνίας στις μνημονιακές πολιτικές.

Εμείς, ως Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ με όλες μας τις δυνάμεις αγωνιζόμαστε και τους απαντάμε ότι δεν θα τα καταφέρουν! Θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε τα μνημόνια και θα τους βάλουμε στο περιθώριο. Θα παλέψουμε για την κοινωνία και το πανεπιστήμιο των αναγκών μας. Για εμάς το Πανεπιστήμιο/ΤΕΙ είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών, απόψεων, γνώσης καθώς και ένας χώρος όπου πάντα στέγαζε τους αγώνες ολόκληρης της κοινωνίας. Για ένα τέτοιο πανεπιστήμιο/ΤΕΙ θα συνεχίζουμε να παλεύουμε και καλούμε όλη τη νέα γενιά να παλέψουμε μαζί»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ