ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

2 Φεβ 2013

Ανακοίνωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ σχετικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο το σχέδιο «Αθηνά» ή αλλιώς ο σκληρός Καλλικράτης για την Παιδεία και για τον δήθεν εξορθολογισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αποκλειστικά λογιστικά κριτήρια. Πρόκειται για μια σκόπιμα πρόχειρη πρόταση με αποκλειστικό σκοπό την παραπλάνηση, η οποία υπακούει στις επιταγές του πιο σκληρού νεοφιλελεύθερου μοντέλου πλήρως προσαρμοσμένη στους όρους του Μνημονίου.
Καταργεί-συγχωνεύει 94 τμήματα, δηλαδή το 20% των συνολικών τμημάτων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, περιθωριοποιεί τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές σπουδές αφού μειώνει τον αριθμό των εισακτέων κατά 6.000 (από 17.000 σε 11.000), ενώ είναι σαφής και η απαξίωση τους απέναντι στον κλάδο των ΤΕΙ με την ισοπεδωτική κατάργηση και συγχώνευση πολλών τμημάτων. Δραματική θα είναι και η μείωση του αριθμού των εισακτέων καθώς θα ξεπερνάει τις 15.000, σε πλήρη αντίθεση με τα ψευδή στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας, με άμεση συνέπεια την αρχή του τέλους για το μαζικό πανεπιστήμιο. Παράλληλα, η δημιουργία συγκεντρωτικών διοικητικών υπερδομών που οργανώνει το σχέδιο «Αθηνά» διευκολύνει και προωθεί στο άμεσο μέλλον νέες καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων.
Από το Σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης τις Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Πάτρα και γενικότερα η Δυτική Ελλάδα. Από τα 28 τμήματα που υπήρχαν ως τώρα στα ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου καταργούνται-συγχωνεύονται τα 14. Η τρικομματική κυβέρνηση αδιαφορώντας πλήρως για τη δεινή οικονομική θέση που βρίσκονται χιλιάδες οικογένειες θα εξαναγκάσει εκατοντάδες σπουδαστές να μετακινηθούν λόγω των συγχωνεύσεων  που προωθεί όπου τμήματα από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, το Αίγιο και το Μεσολόγγι συγχωνεύονται με τμήματα του ΤΕΙ Πατρών.
Χρέος μας να βάλουμε τέλος στα σχέδια της αναξιόπιστης κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας που θέλουν να απαξιώσουν την Ανώτατη Εκπαίδευση τα προβλήματα της οποίας οι ίδιοι δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν. Η Παιδεία πρέπει να είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο των λίγων. Ως Νέοι ΣΥΡΙΖΑ απαιτούμε και θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση που θα υπηρετεί τις μορφωτικές ανάγκες τις κοινωνίας και για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο




ΝΕΟΙ/ΕΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΑΧΑΪΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ