ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

4 Δεκ 2012

Για την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

«Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου 2008 όταν ο δεκαπεντάχρονος τότε Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός, από την σφαίρα ειδικού φρουρού, στα Εξάρχεια.


O θάνατος ενός 15χρονου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι βγάζοντας τη νεολαία αλλά και ολόκληρη την κοινωνία στους δρόμους. Η εξέγερση του Δεκέμβρη, η πρώτη εξέγερση στην αυγή της κρίσης, ανέδειξε την ανασφάλεια και τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης γενιάς που αντιλαμβανόταν από τότε ότι θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες. Τέσσερα χρόνια μετά, η νεολαία των 700€, έχει γίνει η νεολαία της ανεργίας, της μετανάστευσης και των τσακισμένων ονείρων.

Η πολιτική της λιτότητας και της καταστολής συνεχίζεται και κλιμακώνεται. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με τα μνημόνια τους έχουν οδηγήσει την κοινωνία στην απόλυτη φτώχεια. Είναι πλέον προφανές ότι το μόνο που διασφαλίζουν τα μνημόνια είναι την κοινωνική καταστροφή και το ξεπούλημα της χώρας στους τοκογλύφους.

Απέναντι στην πολιτική που μας εξαθλιώνει, στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, τον φασισμό και τη Χρυσή Αυγή, προτάσσουμε τους μαζικούς μας αγώνες, τη συλλογική δράση για τη διέξοδο από την κόλαση των μνημονίων, για μια ζωή με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

Το Δεκέμβρη του 2008 διεκδικήσαμε τις ζωές μας πίσω. Τώρα διεκδικούμε το μέλλον μας. Να τους διώξουμε… Εδώ και τώρα. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, με ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ