ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17 Δεκ 2012

Ανακοίνωση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ

«ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΑΘΩΝ!
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ


Η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που με τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έχει ισοπεδώσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και έχει εκτοξεύσει την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, σπρώχνει τώρα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στον εργασιακό καιάδα  της «διαθεσιμότητας-εφεδρείας».
Η «διαθεσιμότητα-εφεδρεία» του 3ου μνημονίου, που ισοδυναμεί με καθαρή απόλυση, θα οδηγήσει στην απόλυτη διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και θα καταστρέψει οικονομικά και κοινωνικά χιλιάδες οικογένειες, ενώ απειλεί την ίδια την ύπαρξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα τις κοινωνικές υπηρεσίες της. Ήδη μέχρι το τέλος του έτους έχουν δεσμευτεί να απολύσουν τουλάχιστον 2000 υπαλλήλους ενώ για το 2013 προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 25.000!
Είχε προηγηθεί βεβαίως το μέτρο της εφεδρείας, με το οποίο οδηγήθηκαν αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι σε απόλυση, ενώ χιλιάδες αναγκάστηκαν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα για να το αποφύγουν. Τώρα, με όχημα και εργαλείο τον κοινωνικό αυτοματισμό, βάζουν πρώτους στο στόχαστρο εργαζόμενους που ανήκουν σε διοικητικούς κλάδους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καλλιεργώντας αυταπάτες στους υπόλοιπους υπαλλήλους ότι θα εξαιρεθούν από το απάνθρωπο μέτρο της διαθεσιμότητας-εφεδρείας. Όμως ήδη η τρόικα εσωτερικού ετοιμάζεται για το δεύτερο κύμα απολύσεων μέσα από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις υπηρεσιών και τη δήθεν «αξιολόγηση» των εργαζομένων.
Και σαν να μην έφταναν όλ’ αυτά, το Νέο Πειθαρχικό Δίκαιο των υπαλλήλων του αρμόδιου Υπουργού και εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ κ. Μανιτάκη ξεπερνάει κάθε όριο αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής συμπεριφοράς, εκφασίζοντας τη δημόσια διοίκηση. Οι χουντικής έμπνευσης πειθαρχικές διατάξεις που η Κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει ως «εξυγίανση», έχουν στόχο  την διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, το χτύπημα των εντίμων υπαλλήλων και το χτύπημα  όσων αναπτύσσουν  κοινωνική δράση.
Θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία τους δημοσίους υπαλλήλους για οποιοδήποτε σχεδόν αδίκημα, το οποίο παρουσιάζουν ως παράβαση καθήκοντος ή ως απείθεια, για οποιαδήποτε καταγγελία, οποτεδήποτε κι αν έχει τελεστεί, χωρίς  καμία προϋπόθεση, χωρίς καμία διαδικασία ποινική ή πειθαρχική, διασύροντας τους εργαζόμενους και αφαιρώντας τους ακόμα και το δικαίωμα στην απολογία! Τους πραγματικούς ενόχους, τους διαπλεκόμενους (και) η παρούσα, τρικομματική κυβέρνηση τους προστατεύει, «θάβοντας», κάθε λογής λίστες.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που ως στόχο έχουν, όχι την αντιμετώπιση των μεγάλων και υπαρκτών προβλημάτων του δημόσιου τομέα, αλλά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών, προς όφελος μιας χούφτας ανεξέλεγκτων ιδιωτών και εταιρειών, είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά αποφασισμένοι.
Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη κατά των απολύσεων, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα –όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει, ελέω μνημονίων, κάθε όριο-, αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12, 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ