ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12 Μαΐ 2009

Δηλώσεις Ελένης Σωτηρίου και Δημήτρη Παπαδημούλη, υποψήφιων ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον, το Σάββατο 9 Μα

Στο πλαίσιο του διήμερου δράσεων για το περιβάλλον που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαΐου 200, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου και Δημήτρης Παπαδημούλης, το Σάββατο 9 Μαΐου παραβρέθηκαν στην κεντρική εκδήλωση στο Σύνταγμα στη συμβολική δράση «περικύκλωσης» της Βουλής.
Στη συνέχεια οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές έκαναν δηλώσεις:

Ελένη Σωτηρίου:

Σήμερα, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και στους 52 νομούς της Ελλάδας, είναι στους δρόμους.
Η κινητοποίηση αυτή αναδεικνύει ότι η οικολογική κρίση, τα μεγάλα περιβαλλοντικά εγκλήματα κατά της ζωής μας και κατά των επόμενων γενιών, έχουν υπεύθυνους.
Υπεύθυνη είναι η αναγόρευση του κέρδους σε κινητήριο μοχλό της κοινωνίας. Υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που και το περιβάλλον καταστρέφουν και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν παίρνουν, ενώ μας πουλάνε περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Υπεύθυνη είναι και η ΕΕ της πυρηνικής ενέργειας, της μη εφαρμογής ούτε καν του πρωτοκόλλου του Κιότο, η ΕΕ που «εξάγει ρύπανση» σε ολόκληρο τον πλανήτη με το εξωφρενικό εμπόριο ρύπων και τα τοξικά της απόβλητα.
Η οικολογική κρίση είναι η άλλη όψη της οικονομικής και κοινωνικής χρεοκοπίας του νεοφιλελευθερισμού.
Δεν φταίμε όλοι οι πολίτες για την περιβαλλοντική κρίση, όπως θέλουν να πείσουν με μεγάλες διαφημιστικές εκστρατείες αυτοί ακριβώς που τη δημιούργησαν, αυτοί που σήμερα την εντείνουν με τις πολιτικές τους.
Όλο το προηγούμενο διάστημα ως ΣΥΡΙΖΑ δώσαμε μάχες για το περιβάλλον και τους ελεύθερους χώρους και πετύχαμε νίκες. Αυτό δείχνει ότι τα κινήματα των πολιτών είναι το μεγάλο μας όπλο για να αντιστρέψουμε τις καταστροφικές πολιτικές. Τα κινήματα και όχι ο επιφανειακός και μιντιακός περιβαλλοντισμός.

Δ.Παπαδημούλης:

Η Αθήνα είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα με το λιγότερο πράσινο, το περισσότερο τσιμέντο, την χειρότερη ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα και τριτοκοσμική διαχείριση των απορριμμάτων.
Η συνεχιζόμενη λεηλασία και υποβάθμιση του περιβάλλοντος για να υπηρετηθούν η ψηφοθηρία των κυβερνώντων και ορισμένα οικονομικά συμφέροντα, μπορεί να σταματήσει, μόνο με την κινητοποίηση των πολιτών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οικολογική δύναμη της πράξης και της δράσης με εκατοντάδες παρεμβάσεις για να σταματήσουν οικολογικά εγκλήματα σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών.
Εμείς θα επιμείνουμε αριστερά και οικολογικά, μέσα και έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, με διαρκείς ενωτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες.
To Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ