ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

13 Νοε 2013

Παράρτημα: 40 χρόνια μετά


40 χρόνια μετά την εξέγερση του λαού της Πάτρας ενάντια στη χούντα, το επίκεντρο του αντιδικτατορικού αγώνα, το πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πάτρας στην οδό Κορίνθου, παραμένει κλειστό. Η σχεδιασμένη ενέργεια του Δήμου Πατρέων να σφραγίσει το χώρο χωρίς να έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο αξιοποίησής του προκαλεί μια σειρά από προβλήματα, ανάλογα με αυτά που υποτίθεται ότι έλυνε αυτή η ενέργεια, και προσβάλλει τα δημοκρατικά αισθήματα της πατραϊκής κοινωνίας.


Λίγες μόνο ημέρες πριν από την επέτειο της εξέγερσης το αίτημα που διατυπώνεται δεν μπορεί παρά να είναι το άνοιγμα του Παραρτήματος, όχι μόνο για τον τριήμερο εορτασμό, και για τη μετέπειτα αξιοποίησή του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη καταθέσει δημόσια την πρότασή του η οποία έχει τύχει ευνοϊκής απήχησης από μεγάλο τμήμα της πατραϊκής κοινωνίας.
Οι χτισμένες πόρτες δεν διαμορφώνουν κλίμα εποικοδομητικού διαλόγου και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να αποτελούν κομμάτι του διαχρονικού δημοκρατικού κινήματος.
Ας αναλογιστούν και η Δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο ότι κλειστές πόρτες ήθελαν μόνο όσοι προσπάθησαν να καταπνίξουν με βία τους αγώνες του λαού μας. Κλειστές πόρτες θέλουν σήμερα μόνο αυτοί που δεν έχουν άλλους τρόπους να επιβάλουν τις πολιτικές τους παρά μόνο με την καταστολή και τον αυταρχισμό. 
Για αυτό απαιτούμε από τη Δημοτική αρχή να αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με πρόταση να ανοίξει το Παράρτημα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και άμεσα να οργανωθεί ο δημοκρατικός διάλογος για την απόδοση του χώρου στην πατρινή κοινωνία και στη νεολαία της. Ο σεβασμός της ιστορικότητας του χώρου, σε μια συγκυρία στην οποία η μνήμη της 17ης Νοεμβρίου του 1973 δεν αποτελεί απλά ένα χρονικό σημείο αλλά μία υπενθύμιση πως η Δημοκρατία υπηρετείται σωστά όταν οι Αρχές είναι κοντά στην κοινωνία και δεν βάζουν ανάμεσα χτισμένες πόρτες, δεν είναι απλά ένα αίτημα αλλά απαίτηση όλης της κοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ