ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

22 Οκτ 2013

Χαιρετισμός της Μαρίας Κανελλοπούλου κατά τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Καλαβρύτων

«Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ έπρεπε να είχε γίνει όταν έπαιρναν την Εφορία από τα Καλάβρυτα.

΄Οταν έκλειναν το ΙΚΑ στα Καλάβρυτα.

Αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, έπρεπε να έχει γίνει όταν τα πρώτα παπαγαλάκια άρχισαν να διαδίδουν ότι το Νοσοκομείο Καλαβρύτων είναι ακριβό και πρέπει να κλείσει.Αγαπητοί φίλοι, το κλείσιμο του Νοσοκομείου Καλαβρύτων δεν είναι Θεού θέλημα. Δεν είναι φυσική καταστροφή. Δεν είναι σεισμός, δεν είναι παγετώνας. Είναι πολιτική. Αυτό πρέπει να δούμε σήμερα και να διαλέξουμε με ποιούς θα πάμε και ποιούς θα αφήσουμε.

(…)Οι άνθρωποι που ήξεραν τα του Νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι έλεγαν ότι είναι ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 15.000 κόσμο. Τους μήνες που υπάρχει χιόνι και λειτουργεί το χιονοδρομικό, ο κόσμος αυτός πολλαπλασιάζεται. (…) Εξυπηρετεί κατοίκους υπέργηρους, ανθρώπους που στο 40% έχουν γεννηθεί πριν από το 1940 και το 7% αυτού του 40% έχουν γεννηθεί πριν από το 1920. ΄Αρα ανθρώπους που έχουν άμεση ανάγκη για ιατρικές υπηρεσίες. Και φυσικά όχι μόνο αυτοί. Οι ίδιοι εμείς, αυτοί που ερχόμαστε, που στηρίζουμε τα Καλάβρυτα, εσείς που ζείτε εδώ, εσείς που μεγαλώνετε τα παιδιά σας εδώ. Εσείς που διαλέξατε να ζείτε εδώ και δεν τα μαζέψατε όλα μετά την ερημοποίηση που γίνεται στην Ελληνική επαρχία, οφείλετε να είστε όλοι στους δρόμους και να σας ενώσει το Νοσοκομείο Καλαβρύτων αφού δεν μπορούν να μας ενώσουν άλλα.

Ως ΣΥΡΙΖΑ (λέμε ότι) ο συνδυασμός της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της μαρτυρικής πόλης με τη σύνθεση του πληθυσμού καθιστά άκρως αναγκαία τη διατήρηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων, την οικονομική στήριξή του με πιστώσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, τη μέριμνα για την άμεση κάλυψη όλων των αναγκαίων θέσεων ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού με τη συμπλήρωση του οργανισμού με τις απαραίτητες οργανικές θέσεις και ίσως την απαγκίστρωσή του από το Νοσοκομείο Αιγίου, τουλάχιστον όσον αφορά τις θέσεις εργασίας που έχουν περικοπεί, αλλά και αυτές όλων των ειδικοτήτων που είναι αναγκαίο να περιληφθούν στον αναθεωρημένο οργανισμό.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ