ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

8 Μαΐ 2009

Αλ. Αλαβάνος: «Να στρέψουμε το ενδιαφέρον στις πηγές των προβλημάτων»



Με ιδιαίτερη αναφορά στα φαινόμενα βίας που υιοθετεί μέρος της νεολαίας, λόγω των προβλημάτων ανεργίας, απόρριψης και φτώχιας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να αλλάξει η ατζέντα και να μην μετατρέπεται η Βουλή σε δικαστήριο. Διαπίστωσε έντονα επιθετική διάθεση από τα μεγάλα συμφέροντα να αμφισβητηθούν τα δικαιώματα της νέας γενιάς.
"Τα πλέον τζογαδόρικα και πλεονεκτικά συμφέροντα που αναπτύχθηκαν στο "καζίνο-οικονομία" , συμπαρασύροντας όλες τις χώρες, αντί να εκδηλώσουν μεταμέλεια, δείχνουν την πιο επιθετική διάθεση απέναντι στη νεολαία" είπε ο κ. Αλαβάνος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα εργασιακά δικαιώματα που αμφισβητούνται.


Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου, όπως είπε, να μην ανοίξουν και πάλι τα δικαστήρια. Για το εκπαιδευτικό σύστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του θα υπερασπιστεί τη δημόσια Παιδεία. "Δεν είναι όλα για πούλημα" είπε χαρακτηριστικά.
Για τα φαινόμενα βίας ο κ. Αλαβάνος είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της στις πηγές των προβλημάτων στην εργασία, στο σχολείο, στην οικογένεια και στον αθλητισμό, αντί να φέρνει νομοσχέδια για τις κουκούλες.
Επεσήμανε δε ιδιαίτερα την κρίση εμπιστοσύνης της νεολαίας προς το πολιτικό σύστημα. Παράλληλα τόνισε ότι οι ευρωεκλογές δίνουν τη δυνατότητα να μιλήσουν οι νέοι, να ακούσουν και να επιλέξουν. "Να δώσουμε άλλη προοπτική που να αξίζει για τη νέα γενιά" κατέληξε ο κ. Αλαβάνος.

από " ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ΄΄ 8/5/09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ