ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

16 Σεπ 2013

Ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας για τη σημερινή πρώτη μέρα κινητοποιήσεων.

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ
ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 95% – Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ!!

Δευτέρα 16/9/2013 , πρώτη ημέρα της 5νθήμερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου, στα σχολεία της  ΑΈΛΜΕ Αχαίας :
-         Ο κλάδος  έδωσε συντριπτική απάντηση στις αιτιάσεις  του Υπουργού Παιδείας, ότι οι καθηγητές  δεν ακολουθούν στην απεργία , με το ποσοστό συμμετοχής στα σχολεία ευθύνης μας να προσεγγίζει το 95% !!!
-         Από το πρωί μέλη των απεργιακών επιτροπών της ΕΛΜΕ περιφρούρησαν την απεργία σε σχολικά συγκροτήματα της πόλης .Το ίδιο θα γίνει  και στα εσπερινά σχολεία.
-         Στις 10π.μ πραγματοποιήθηκε μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Παράρτημα και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στην πόλη από κοινού με τους  μικρομεσαίους επαγγελματίες , το Σύλλογο Διοικητικού προσωπικού ΑΕΙ-ΤΕΙ Πάτρας και τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά Ταμεία που επίσης βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Για αύριο Τρίτη 17/9/2013

Ξεκίνημα-μήνυμα: Συντριπτική συμμετοχή στην απεργία, χιλιάδες καθηγητές, μαθητές, εργαζόμενοι πλημμυρίζουν τους δρόμους (ενημέρωση-φωτ.)


Μεγαλειώδης διαδήλωση από τους απεργούς εκπαιδευτικούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους φοιτητές και τους μαθητές. Σε αναβρασμό όλες οι πόλεις και τα χωριά της χώρας. Πάνω από 90% η συμμετοχή των καθηγητών στην πρώτη μέρα της απεργίας, σύμφωνα με το Θ. Κοτσυφάκη.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Το σημερινό μεγαλειώδες εκπαιδευτικό συλλαλητήριο καθώς και η τεράστια συμμετοχή καθηγητών και δασκάλων στην απεργία δείχνουν την αποφασιστικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας στο να υπερασπιστεί τη δημόσια εκπαίδευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των καθηγητών, των μαθητών και των γονιών τους και υποστηρίζει τα αιτήματά τους.

Τα σχολεία δεν τα κλείνουν οι καθηγητές. Τα κλείνει η κυβέρνηση που αφήνει τα σχολεία ρημαγμένα, χωρίς καθηγητές, φύλακες, υλικοτεχνικές υποδομές. Τα κλείνει η κυβέρνηση που αποφασίζει ότι οι εντολές της τρόικας είναι πιο σημαντικές από τις ανάγκες και το μέλλον των νέων αυτού του τόπου. Η απόκρουση της μνημονιακής βαρβαρότητας, η αναβάθμιση της παιδείας και της έρευνας, καθώς και η αποκατάσταση του αυτόνομου μορφωτικού ρόλου του Λυκείου, αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας.

Δήλωση της Μ. Κανελλοπούλου από την απεργιακή συγκέντρωση των καθηγητών και των άλλων κλάδων των εργαζομένων

Μετά από αρκετό καιρό, οι απεργοί καθηγητές ξαναγέμισαν με ελπίδα το κέντρο της Πάτρας. Η μαζικότατη συμμετοχή τους στην πρώτη ημέρα της απεργίας της ΟΛΜE , αποτελεί μία καλά οργανωμένη και δυνητικά αποτελεσματική απάντηση στην επιχειρούμενη καταβαράθρωση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας στη χώρα μας.

Ωστόσο, βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν όμως ότι και άλλος δρόμος, δυστυχώς, δεν υπάρχει.

Εμείς είμαστε μαζί τους. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.

Η συνέντευξη τύπου του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ

Ομιλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στους παραγωγικούς φορείς στη ΔΕΘ



Κυρίες και Κύριοι,

Αγαπητοί προσκεκλημένοι και φίλοι,

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΘ,

Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα ενώπιών σας στα πλαίσια της 78ης ΔΕΘ, όχι μόνο για να σας μιλήσω αλλά και για να σας ακούσω.

Ως φιλοξενούμενός σας. Και όχι σαν περαστικός. Όχι ως transit ταξιδιώτης, όπως πέρυσι και φέτος επέλεξε να κάνει ο πρωθυπουργός.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ