ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

27 Αυγ 2013

Στην τελική φάση το σχεδιαζόμενο έγκλημα με θύμα την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Η κλιμάκωση του αγώνα των εργαζόμενων σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και η συνεύρεσή τους με τους άλλους κλάδους, σε έναν αγώνα για μια Ελλάδα της παραγωγής και της προκοπής, χωρίς μνημόνια και τρόικες, μπορεί να αποτρέψει και την εκ-«καθάριση» της αμυντικής βιομηχανίας
Δήλωση Θ. Δρίτσα και Β. Χατζηλάμπρου μετά τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας
Με αφορμή τη διυπουργική σύσκεψη, που έγινε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, οι βουλευτές και μέλη του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, Α΄ Πειραιά και Νησιών και Βασίλης Χατζηλάμπρου, Αχαΐας, παρέστησαν επί τέσσερις ώρες στο υπουργείο Οικονομικών συμπαραστεκόμενοι στην κινητοποίηση των εργαζομένων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη Συρία και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης


Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Η κυβέρνηση πρέπει να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι όχι μόνο θα αρνηθεί τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας για μια επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Συρία, αλλά ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή.

Ένας νέος πόλεμος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας. Αυτό που αποτελεί ζητούμενο είναι η πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, η ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών, η διασφάλιση των θεμελιωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων του συριακού λαού, καθώς και η δυνατότητά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες.

Αφιέρωμα στην Αλίντα Δημητρίου στην ΕΡΑ Πάτρας σήμερα Τρίτη

Η ΕΡΑ Πάτρας έχει αφιέρωμα στο έργο της Αλίντα Δημητρίου που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας. Ξεκινάει με την προβολή της ταινίας «Πουλιά στα Βάλτο» την Τρίτη, 27/8, στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ στο Δασύλλιο.
Η ταινία (2008, 104΄) αναφέρεται αποκλειστικά σε γυναίκες οι οποίες έλαβαν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Γυναίκες, που όμοια με τους άνδρες, πάλεψαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.
Η συγκεκριμένη ταινία είναι η πρώτη της τριλογίας με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στη διάρκεια της Κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας της 21ης Απριλίου. Οι τρεις ταινίες είναι: «Πουλιά στο βάλτο» (2008), «Η ζωή στους βράχους» (2009), «Κορίτσια της βροχής» (2011).


“Οι πυρόπληκτες ορεινές περιοχές, οι περισσότερο παραγωγικές, έχουν εγκαταλειφθεί”


"Οι πυρόπληκτες ορεινές περιοχές, οι περισσότερο παραγωγικές, έχουν εγκαταλειφθεί"

Δήλωση του Β. Χατζηλάμπρου στην Εφημερίδα των Συντακτών
Τα ελλιπή στοιχεία που έδωσε, τον Αύγουστο, ο υπουργός Οικονομικών για την τύχη των χρημάτων του Ταμείου «Μολυβιάτη», ως απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στις 4 Απριλίου 2013(!), σχολίασε με δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Β. Χατζηλάμπρου, ο οποίος σημείωσε:
«Επτά χρόνια μετά την καταστροφή, όχι μόνο δεν υπάρχει ανασυγκρότηση –πέρα από δύο το πολύ τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις–, αλλά εξακολουθούμε να μην έχουμε σαφή εικόνα για το πού πήγαν τα λεφτά.
Οι πυρόπληκτες ορεινές περιοχές, οι περισσότερο παραγωγικές, έχουν εγκαταλειφθεί. Υπάρχουν τεράστια κενά στις χρηματοδοτήσεις, αναφορικά με το πού πήγαν τα λεφτά, και πρέπει να διερευνηθούν ίσως με νέα ερώτηση, όπου θα ζητάμε αναλυτικά τα στοιχεία για το πόσο κόστισε κάθε έργο, από το πρώτο έως το τελευταίο ευρώ».

Ερώτηση για δαπάνες μετακίνησης καρκινοπαθών


Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: ''Έγκριση δαπάνης μετακίνησης καρκινοπαθούς για διενέργεια ακτινοθεραπειών''

26.8.2013


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ