ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

12 Απρ 2013

Κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστολή των αγώνων των κατοίκων της Χαλκιδικής

Κάλεσμα από τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα κατά των μεταλλείων Χρυσού


Πολίτη αυτής της χώρας, εδώ και δεκατρείς περίπου μήνες ζούμε τη στυγνότερη μορφή ΧΟΥΝΤΑΣ:

  • Ειρηνικές διαμαρτυρίες καταστέλλονται με τον πιο βίαιο και ωμό τρόπο, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • δεκάδες συμπολίτες μας σύρονται στα αστυνομικά τμήματα δίχως κατηγορίες, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
  • γονείς εξαφανίζονται για ώρες από τα παιδιά τους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ !
  • εισβάλλουν με στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις στα χωριά μας αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • ρίχνουν χημικά στα σχολειά μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • έχουν κατασχέσει οχήματα και περιουσίες μας, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!
  • Μοιράζουν χρυσό σε μερικούς δημοσιογράφους, αλλά ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!

Νέος αποκλεισμός του δημαρχείου από σπουδαστές των ΤΕΙ

Σε νέο αποκλεισμό του Δημαρχείου της Πάτρας προχώρησαν νωρίς το πρωί φοιτητές του ΤΕΙ διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Αθηνά". Φοιτητές έχουν αποκλείσει την κεντρική είσοδο κι έχουν αναρτήσει πανό.
Χθες το απόγευμα έγινε ένα ακόμα συλλαλητήριο στην Πάτρα από σπουδαστικούς Συλλόγους της Πάτρας του Πύργου και της Ναυπάκτου.

Δολοφονία εκ προμελέτης το μνημονιακό πρόγραμμα για την κοινωνία

"Η συζήτηση μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας θα παρουσιαστεί για ακόμη μια φορά ως εθνική επιτυχία", επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, σχολιάζοντας τη στάση και τη διαπραγματευτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνηση.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου:

Αριστερή Ενότητα: "Κοίτα ποιοι και γιατί μιλάνε"

Ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας σχετικά με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αφίσα των σχημάτων της στο ΕΜΠ
Ολόκληρη η ανακοίνωση

Με έκπληξη είδαμε την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας να καταπιάνεται με την αφίσα των σχημάτων της Αριστερής Ενότητας στο ΕΜΠ.

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η συγκεκριμένη αφίσα δεν δείχνει ούτε αιμοδιψείς κουκουλοφόρους, ούτε εγκληματίες, όπως καταγγέλλουν οι φωστήρες της Ομάδας Αλήθειας της ΝΔ. Είναι μια εικόνα από ένα κίνημα-σύμβολο ενάντια στην νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση. Το κίνημα της εξεγερμένης αξιοπρέπειας των ιθαγενών της Τσιάπας στο Μεξικό, οι οποίοι αντιστέκονται εδώ και μια εικοσαετία, απέναντι στον αυταρχισμό της κυβέρνησης και τα σχέδια των αμερικάνικων πολυεθνικών.

Eurogroup: Η υιοθέτηση του bail-in επικαθορίζει την υπόλοιπη ατζέντα

Το πρόγραμμα διάσωσης της Κύπρου θα είναι στα 10 δισ. ευρώ όπως έχει συμφωνηθεί, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στο Δουβλίνο, όπου αναμένεται να δοθεί πολιτική έγκριση στο Κυπριακό Μνημόνιο, να συζητηθεί η πρόοδος στην αξιολόγηση του ελληνικού Προγράμματος Προσαρμογής και να παρθούν ενδεχομένως αποφάσεις σχετικά με το πλαίσιο που θα διέπει μελλοντικά την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Η συνέντευξη τύπου αναμένεται να αρχίσει στις 2:40 μ.μ (ώρα Aθήνας-Λευκωσίας).

Επεισόδια στο ΤΕΙ Πάτρας

Λίγο μετά τη λήξη συνέλευσης φοιτητών του ΤΕΙ προκλήθηκε σοβαρό επεισόδιο όταν, στον προαύλιο χώρο του ιδρύματος, μέλη της ΠΑΣΠ μαζί με φουσκωτούς επιτέθηκαν σε φοιτητές αριστερών σχημάτων, με αποτέλεσμα να χτυπήσουν ακόμα και φοιτήτριες, ενώ ένας εξ αυτών κατέβασε τα παντελόνια του μετά το τέλος των ξυλοδαρμών.
 Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από τους έξι τραυματίες ο ένας είναι πιο σοβαρά, καθως φέρει χτυπήματα στη μύτη και τα μάτια αφού, όπως κατήγγειλαν οι σπουδαστές, κάποιοι απο τους φουσκωτούς ειχαν κοκάλινες γροθιές. Οι τραυματίες προέρχονται απο τον αριστερό και τον αυτόνομο χώρο.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Η ΝΔ και ο Σαμαράς συναίνεσαν στο κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο

Απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην ανακοίνωση της ΝΔ για τη φορολόγηση των καταθέσεων
Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ απάντησε στην παραπλανητική ανακοίνωση της ΝΔ με την οποία υπονοείται διάσταση απόψεων μεταξύ στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τη φορολόγηση των καταθέσεων:
«Η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς προσωπικά είναι  αυτοί που συνέπραξαν στο κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο.
Όσο ακολουθούν πιστά και με τυφλή υποταγή την πολιτική του μερκελισμού δεν πείθουν ότι αν τους ζητηθεί δεν θα κουρέψουν και τις καταθέσεις στη χώρα μας».

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ EKM συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα

Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ EKM συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τζαβάρα για τα προβλήματα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
  Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τον  συντονιστή της ΕΕΚΕ Παιδείας – Πολιτισμού Τάσο Κουράκη, αποτελούμενη από τους βουλευτές Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμμανατίδου, Γιάννη Αμμανατίδη, και Δέσποινα Χαραλαμπίδου και την υπεύθυνη Πολιτισμού της ΕΚΚΕ Μαρία Κανελλοπούλου συναντήθηκε την Πέμπτη 11.4.2013,  με τον   Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού  κ. Κώστα  Τζαβάρα για τα θέματα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Εξώδικα του Ιατρικού Συλλόγου για τις εφημερίες

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών γνωστοποιεί ότι κοινοποίησε εξώδικα στο Υπουργείο Υγείας, στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και στις ΥΠΕ για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ