ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11 Απρ 2013

Η Siemens την γλυτώνει με 13 εκατομμύρια ευρώ χορηγίες!

Ευρω - κουκούλωμα της SIEMENS αποκαλύπτει ο Νίκος Χουντής
Ευρωπαϊκού μεγέθους – κουκούλωμα της Siemens με εξωδικαστικό συμβιβασμό - παρωδία μεταξύ της εταιρίας Siemens και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων αποκαλύπτει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δύο ερωτήσεις για ενδεχόμενες παρανομίες σε υγειονομικές δομές Πάτρας



Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου κατέθεσε σήμερα, από κοινού με τον βουλευτή τουΣΥΡΙΖΑΕ-ΕΚΜ Βασίλη Χατζηλάμπρου, δύο ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας, που αφορούν σε υποθέσεις ενδεχόμενων παράνομων πρακτικών σε υγεινομικές δομές της Πάτρας. 

Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι να βρει το κατάλληλο αμπαλάζ για μια σάπια μνημονιακή πολιτική

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τα νέα μέτρα.
Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα εκφράζουν το ίδιο το αδιέξοδο του μνημονιακού προγράμματος. Η μνημονιακή συνταγή ύφεσης και λιτότητας, που έχει οδηγήσει την οικονομία στην κατάρρευση και την κοινωνία σε μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, δεν επιδέχεται βελτίωσης, με αλλαγή στη δοσολογία των συστατικών και στο χρόνο σερβιρίσματος των νέων μέτρων. Σε αυτό το πλαίσιο, οι φερόμενες ως διαφωνίες μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά και μεταξύ των ίδιων των κυβερνητικών εταίρων δεν αφορούν στην ουσία της μνημονιακής πολιτικής, αλλά σε επιμέρους στοιχεία της εφαρμογής της.

Ερώτηση της Μαρίας Κανελλοπούλου για την επιγραφή των αρχαίων Δυμαίων

Η βουλευτής Αχαΐας και υπεύθυνη Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Κανελλοπούλου, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη διεκδίκηση επαναπατρισμού της επιγραφής των αρχαίων Δυμαίων που βρίσκεται σε βρετανικό μουσείο.Η ερώτηση έχει ως εξής:




Η Αμυγδαλέζα είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης - Δεν δικαιούμαστε να μην ξέρουμε, δεν δικαιούμαστε να σιωπούμε

Με ανακοίνωση του, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κρατητήρια μεταναστών της Αμυγδαλέζας, την Κυριακή 14 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "κανείς δε δικαιούται να σιωπά για τη ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας".

Ο Μανώλης Γλέζος για τις γερμανικές αποζημιώσεις (βίντεο)

"Δεν είναι θέμα δικαίωσης δικό μου, είναι θέμα δικαιοσύνης", είπε ο Μανώλης Γλέζος, μιλώντας νωρίτερα στον Antenna για το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων.


Ερωτηθείς για την αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που σε σημερινές του δηλώσεις, ξεκαθάρισε ότι "το ζήτημα έχει ξεκαθαριστεί από καιρό", ο κ. Γλέζος σχολίασε: "Γιατί οι Γερμανοί έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς όλες τις άλλες χώρες, με εξαίρεση την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τις επανορθώσεις και το αναγκαστικό δάνειο;".

Πανηγυρικά αθώοι οι 3 κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αθώοι οι 3 οδηγεί απορριμματοφόρων για τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Αθωώθηκαν πανηγυρικά οι τρεις οδηγοί απορριμματοφόρων που είχαν οδηγηθεί σε δίκη για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση της ΠΕΔΑ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στις 29/8/12. Οι οδηγοί κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια. Θυμίζουμε ότι είχαν συλληφθεί μετά τη λήξη της τότε διαμαρτυρίας, κατά τη διαδρομή και στο γκαράζ του Δήμου Νίκαιας και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.

Η τρόικα κούρεψε και τα χαρτιά υγείας στα Νοσοκομεία! Φωτο-ντοκουμέντο

Με ιδιαίτερο χιούμορ και καυστικότητα οι συνδικαλιστές γιατροί του ΕΣΥ, περιγράφουν πια τις συνεχείς περικοπές της τρόικας και της κυβέρνησης. Δείτε φωτο ντοκουμέντο από τα ...κουρέματα και στα χαρτιά υγείας!
Κουρέματα ακόμη και στα ...χαρτιά υγείας καταγγέλλει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών στο Νοσοκομείο της Νίκαιας καθώς όπως υποστηρίζει άλλαξε ο προμηθευτής, η ποιότητα αλλά και το μέγεθος του χαρτιού! Μάλιστα με έναν ιδιαίτερο χιουμοριστικό τρόπο, οι γιατροί περιγράφουν τη συγκεκριμένη περικοπή στη δαπάνη στο Νοσοκομείο της Νίκαιας παρουσιάζοντας και τη σχετική φωτό-ντοκουμέντο!

"Μαμά, τον μπαμπά θα τον σκοτώσουν;"

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια του παιδιού ενός από τους συλληφθέντες της Ιερισσού, την ώρα που οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι τα ξημερώματα της Τετάρτης. «Μαμά, τον μπαμπά θα τον σκοτώσουν;», ήταν τα λόγια του, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

«Είχαμε πέσει για ύπνο, ήταν περίπου 03.00. Χτύπησαν δυνατά το κουδούνι και κλοτσούσαν την πόρτα. Πήγα να δω, αλλά είχαν κλείσει με ματάκι την ταινία», λέει η σύζυγος ενός εκ των δύο συλληφθέντων στην εφημερίδα. «Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται είχαν ήδη σπάσει με κλοτσιές την πόρτα. Τέσσερις – πέντε αστυνομικοί ντυμένοι στα μαύρα μπούκαραν στο σπίτι και πέρασαν χειροπέδες στο Βασίλη. Ένας αστυνομικός με ακολουθούσε σε κάθε μου βήμα, οι άλλοι είχαν συνεχώς το δάχτυλο στην σκανδάλη. Ζητούσα επίμονα να δω το ένταλμα από τον εισαγγελέα και αυτός με ειρωνεύονταν ‘’Θα κάναμε, κυρά μου, τέτοια επιχείρηση χωρίς ένταλμα;”».

Θρασύτητα πρώτου μεγέθους η κάλυψη της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή

Σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον τρόπο κάλυψης από μερίδα των ΜΜΕ της χτεσινής συζήτησης στη Βουλή σχετικά με την απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης.


Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ