ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

1 Απρ 2013

Ομιλία Μ. Κανελλοπούλου στη Βουλή για τα ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας



Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε.

Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο και πολύ πιο ενδιαφέρον, αν είχαμε αυτό το ωραίο χαρτάκι που μας μοιράσατε σήμερα, αν το είχαμε πριν από αυτή την πρόσκληση οπότε θα ήμασταν πολύ πιο παραγωγικοί και πολύ πιο δημιουργικοί. Ειδικά άνθρωποι σαν κι εμένα που είμαι απλώς προσκεκλημένη στην Επιτροπή. Δεν αποτελώ μέλος της, σταθερό μέλος της και άρα δεν θα υποδυθώ ότι τα ξέρω όλα.

Αλέξης Τσίπρας: Να αποδομήσουμε το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας

Ομιλία του προέδρου της κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στους εργαζόμενους της Ethnodata, ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω άλλων εταιρειών (ICAP, MELLON) και στους εργαζόμενους του τοπικού σωματείου εργαζομένων στην Εθνική

Αλ. Τσίπρας: Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ στο διάδρομο. Δεν είναι και ο καταλληλότερος χώρος για να απευθυνθεί κανείς. Αλλά νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι να οργανώσουμε εκδηλώσεις, αλλά να πούμε κάποια λόγια αληθινά, παρά το γεγονός ότι σήμερα είναι Πρωταπριλιά.

Μετά τις ποινικές διώξεις του Εισαγγελέα σε ΕΡΓΟΣΕ και ΑΚΤΩΡΑ, η Κομισιόν ερευνά τις «οικονομικές παραβάσεις» σε συγχρηματοδοτούμενα έργα

Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή
Μετά τις ποινικές διώξεις του Εισαγγελέα σε ΕΡΓΟΣΕ και ΑΚΤΩΡΑ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ερευνά τις «οικονομικές παραβάσεις» σε συγχρηματοδοτούμενα έργα

Μετά από τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις κατά προέδρων της ΕΡΓΟΣΕ και του νομικού συμβούλου της εταιρίας «ΑΚΤΩΡ», που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φαίνεται ότι ερευνά, όχι μόνο την εργολαβία της σήραγγας Λιανοκλαδίου-Δομοκού που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία ζημίωσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ελληνικό Δημόσιο με 37 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και άλλες πιθανές περιπτώσεις «παραβάσεων που συνδέονται με έργα συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Εληξε» και η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας: αντίο στο επίδομα γάμου, με κυβερνητική απόφαση ο κατώτατος μισθός

Την κατάργηση των επιδόματος γάμου αντιμετωπίζουν από σήμερα, Δευτέρα 1η Απριλίου, 300 χιλιάδες περίπου εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (ο αριθμός σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις ανέρχεται σε 500.000) μετά τη λήξη και της τρίμηνης μετενέργειας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Με δεκάδες όρους και προϋποθέσεις θα πάρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το επίδομα ανεργίας των 360€ (αναλυτικά)

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους διευκρινίζει, με απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης. Σε αυτές διατηρείται η πολλαπλώς κατακριθείσα υποχρέωση να έχουν εξοφλήσεις τις (δυσβάσταχτες ούτως ή άλλως) εισφορές τους σε ασφαλιστικά ταμεία.

"Όχι" της ΟΛΜΕ στις εξετάσεις στα πρότυπα-πειραματικά σχολεία

 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ-ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

            Μόλις δύο μήνες πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ενεργοποίηση των διατάξεων του ν. 3966/11, με τη διενέργεια εξετάσεων στα Πρότυπα – Πειραματικά Σχολεία της χώρας, προκαλώντας τόσο το κοινό αίσθημα όσο και τεράστια προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους.

Συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΒιοΜε

Νέα συνέλευση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
"Τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών, δίχως τα χρέη των αφεντικών! Να διευρύνουμε τον κύκλο διάθεσης των προϊόντων της Βιο.Με. Να επεκτείνουμε το παράδειγμα της Βιο.Με. και τον αγώνα για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, σε όλη τη κοινωνία" αναφέρουν οι διοργανωτες.

Πηγή: alterthess.gr

Τα βάσανα των δόσεων ξεκινάνε και για την Κύπρο - μέσα Μαϊου η πρώτη

Η πρώτη δόση του δανείου από τους διεθνείς πιστωτές, αναμένεται να φθάσει στη Λευκωσία στα μέσα Μαΐου. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το κυπριακό μνημόνιο εισέρχονται, αυτή την εβδομάδα, στο τελικό στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν από το Σαββατοκυρίακο.

Ιεράπετρα: Ρολά στο νοσοκομείο για το σχέδιο Αθηνά

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων με σημείο αναφοράς το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, ξεκίνησε το πρωί, με την τοπική κοινωνία να διαμαρτύρεται στην απομάκρυνση του τμήματος του ΤΕΙ αλλά και στην αποψίλωση των υπηρεσιών υγείας. Από το πρωί, μέλη της επιτροπής Ιεράπετρας απέκλεισαν το ταμείο του νοσοκομείου και κανένας από τους ασθενείς που προσέρχεται για εξετάσεις ή για ραντεβού, δεν καταβάλει τα 5 ευρώ που απαιτούνται για την επίσκεψη σε γιατρό.
Η κινητοποίηση θα διαρκέσει τρεις ημέρες και το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί νέα ανοιχτή συνέλευση προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις της τοπικής κοινωνίας.


Πηγή: prismanews

Συνάντηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Θοδωρή Αμπαζή

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και υπεύθυνη της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Κανελλοπούλου συναντήθηκε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κ. Θοδωρή Αμπαζή.

Συνομίλησε μαζί του για τις προοπτικές δημιουργίας πόλου πολιτισμού στην Αχαΐκή πρωτεύουσα, ο οποίος όμως θα ασχοληθεί και με τη δημιουργία και διασπορά αντίστοιχων προϋποθέσεων καλλιτεχνικής κίνησης και στα άλλα αστικά και ημιαστικά κέντρα του Νομού.

Κατά την παραγωγική συζήτηση, η βουλευτής εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πρόθεσή της να παρέμβει όπου είναι δυνατόν για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν την περαιτέρω ανάπτυξη των εκπαιδευτικών θεατρικών δομών του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.



Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ