ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Σεπ 2013

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την άγρια δολοφονία του Π. Φύσσα

Η άγρια δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα αποτελεί κορύφωση της εγκληματικής δράσης των ακροδεξιών ναζιστών της Χ. Α. στη χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι απαιτείται  η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, καθώς και η απόλυτη καταδίκη τους,  χωρίς επικινδύνους συμψηφισμούς.
Τα ερωτήματα απέναντι στα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει  το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, πόσο βοηθούν  στην αντιμετώπισή τους η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων  που  τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία .
Καλούμε κάθε δημοκράτη πολίτη να πάρει μέρος στη σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6.00 μμ στην πλατεία Νίκης ( Ζαρντέν -οδός Π. Τσαλδάρη ) . Οι τυχόν απόπειρες   αποσταθεροποίησης θα πέσουν στο κενό .

Μεγαλειώδεις οι πορείες σε όλη τη χώρα - Συνθήματα για την υπεράσπιση της κοινωνίας από τη λιτότητα και το φασισμό

Τεράστιος ο όγκος των διαδηλωτών στη σημερινή πορεία των εργαζομένων σε Παιδεία-Υγεία και ολόκληρο το δημόσιο τομέα - Αντιφασιστικά συνθήματα και πανό μετά τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη.

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σε δηλώσεις του
κατά τη διάρκεια του σημερινού απεργιακού συλλαλητηρίου, τόνισε:
Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για ένα θλιβερό γεγονός  που είχαμε χθες βράδυ σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά, για τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου. Και δυστυχώς σήμερα δεν μπορούμε να συζητάμε για τη μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, που πάνω από το 90% απεργεί και διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα ισοπέδωσης του σχολείου, αλλά μιλάμε για κάτι πιο συγκλονιστικό.
 Πολύ φοβάμαι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης και αποπροσανατολισμού, ενορχηστρωμένο από ακροδεξιά κέντρα και τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Οι κοινωνικές αντιστάσεις και η πολιτική ανατροπή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σας προσκαλεί στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

«Οι κοινωνικές αντιστάσεις και η πολιτική ανατροπή»

που διοργανώνει την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων των μελών του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών (πλατεία Γεωργίου Α 25) με ομιλητές τους:

· Γιώργο Γαβρίλη, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνο εργατικής πολιτικής

· Δημοσθένη Παπασταμόπουλο, μέλος της γραμματείας του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ