ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

7 Απρ 2013

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η κυβέρνηση συζητά με την τρόικα για το τέταρτο μνημόνιο - Να φύγει μια ώρα αρχύτερα

Η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται την οποιαδήποτε αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής.

Μεταφορά της συζήτησης για τα νέα επώδυνα μέτρα μετά τον Ιούνιο επιδιώκει ο Σαμαράς, με την ελπίδα να τα γλιτώσει μέχρι τις γερμανικές εκλογές και να αναζητήσει έπειτα συνολική πολιτική λύση, η οποία θα επισημοποιηθεί με τέταρτο Μνημόνιο.

Τοποθέτηση του Δ. Κοδέλα στη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής (03/04/2013) στο σ/ν με θέμα: «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις»

Κύριε Υπουργέ, αναγκαστικά το σχέδιο νόμου που φέρνετε ανοίγει ένα ευρύτερο ζήτημα σε σχέση με την ανάπτυξη στη χώρα μας, την ανάπτυξη που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. Σ’ αυτό το ερώτημα είναι προφανές ότι δεν έχετε να δώσετε απάντηση. Μάλλον, η απάντησή σας είναι εύκολη, δηλαδή «ας έρθει η αγορά να κάνει ό,τι θέλει». Επειδή η αγορά για να έρθει σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον θέλει γρήγορες διαδικασίες, φθηνά μεροκάματα, ελλιπείς ελέγχους και ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς, αυτό ακριβώς κάνετε εσείς. Φτιάχνετε μία τέτοια χώρα, η οποία θυμίζει τη σημερινή Ανατολική Ευρώπη ή μία τριτοκοσμική χώρα.

Τριγμούς προκαλεί το "μπλόκο" στη συγχώνευση Εθνικής - Eurobank

Ισχυρό σοκ έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση η διαφαινόμενη άρνηση της τρόικας να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ της Εθνικής και της Eurobank.
Του θέματος έχει επιληφθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ενδέχεται να ζητήσει πολιτική λύση του ζητήματος, σε ανώτατο επίπεδο, όμως όλα αναμένεται να εξαρτηθούν από το τι θα ειπωθεί στη συνάντηση της Κυριακής μεταξύ αυτού και των επικεφαλής της τρόικας. Αυτό γιατί, σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί επιτυχημένα η ΑΜΚ, τότε υπάρχει ο κίνδυνος το ΤΧΣ να αποκτήσει πέραν του 90% των μετοχών, αλλά και να ασκεί το management, ενδεχόμενο που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση, όπως άλλωστε έχει δηλώσει και ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ