ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

7 Μαρ 2013

Ομιλία Ζωής Κωνσταντοπούλου, βουλευτή Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

 ” Έφυγε ο κ. Βορίδης αφού μίλησε για την ανάγκη εξιχνίασης του εγκλήματος. Θα μιλήσω, λοιπόν, και εγώ για εγκλήματα, για τα εγκλήματα εκείνα τα οποία όχι απλώς δεν εξιχνιάζονται, αλλά στα οποία συμμετέχει και τα οποία καλύπτει και συγκαλύπτει η σημερινή Κυβέρνηση.
Στις Σκουριές Χαλκιδικής συντελείται ένα οικονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα και εσχάτως ένα έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτό  το έγκλημα δεν θα εξιχνιαστεί, κύριε  Βορίδη;

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το όργιο αστυνομικής καταστολής στην Ιερισσό Χαλκιδικής




Στην προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους κατοίκους και να καταστείλει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μιας ολόκληρης περιοχής, η κυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο για μια ακόμη φορά στη Χαλκιδική.

Μ. Κανελλοπούλου: Για δεύτερη ημέρα εν κρυπτώ η συζήτηση για το σχέδιο “Αθηνά”.

Τα πρακτικά της πρώτης χθεσινής συνεδρίασης

Για δεύτερη ημέρα σήμερα, συζητείται στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το σχέδιο Αθηνά, υπό τη μορφή ενημέρωσης από την πλευρά του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου για το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Η συζήτηση σήμερα, όπως και χθες δεν θα προβληθεί ούτε από το Κανάλι της Βουλής, ούτε ακόμα από τα εσωτερικά μόνιτορ της Βουλής από τα οποία ενημερώνονται οι βουλευτές και οι συνεργάτες τους!Κι όλ' αυτά την ίδια ώρα που έξω από τη Βουλή είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές απ' όλη τη χώρα.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος προτιμά να συνεχίζει τα υπόγεια παζάρια με τους τοπικούς κομματάρχες της τρικομματικής κυβέρνησης αντί καταστήσει δημόσια τη συζήτηση για το σχέδιο Αθηνά. Μετά την απόφασή του να μην έρθει σαν νόμος το σχέδιο, μετά τις αλλεπάλληλες αδιαφανείς αλλαγές επί του σχεδίου, τώρα αρνείται στον ελληνικό λαό και την ενημέρωση.
Θέλουν να διαλύσουν το ΤΕΙ Πάτρας και Αιγίου με την ησυχία τους. Εμείς , επειδή δεν θα τους το επιτρέψουμε, δημοσιεύουμε τα πρακτικά της χθεσινής συνεδρίασης. Για να μην κρύβεται κανείς και κυρίως για να μη δίνονται , ακόμα και τη στιγμή που μιλάμε, ψεύτικες υποσχέσεις.

Όλη η κοινωνία να αντισταθεί στην καταστροφή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης



Χαιρετισμός των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο παμπατραϊκό συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά»

Με πραξικοπηματικό τρόπο η κυβέρνηση της τρόικας εισήγαγε σήμερα στη Βουλή το τερατούργημα που ονομάζουν σχέδιο «Αθηνά», για να το περάσουν ως προεδρικό διάταγμα.

Τι γίνεται επιτέλους με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Οικονομικών
-Εθνικής Άμυνας


Θέμα : Τι γίνεται επιτέλους με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ ΑΒΕΕ);

————————-

500.000 νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν τη ΔΕΗ



Σε δυσθεώρητα ύψη έχουν φτάσει οι συνολικές οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ, οι οποίες πλέον προσεγγίζουν το 1,3 δις. ευρώ, παρά την πρόσκαιρη μείωση που είχαν παρουσιάσει λίγο πριν από την εφαρμογή της δεύτερης «φουρνιάς» του... χαρατσιού.

Δεν θέλει η Τρόικα πολλές δόσεις για αποπληρωμή οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Διαδοχικές συναντήσεις θα έχουν από αύριο Πέμπτη ανώτερα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας με το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτός τρόπος για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.




Το θέμα συζητήθηκε κατά τη σημερινή, τρίωρη, συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, κατά την οποία η ελληνική πλευρά παρουσίασε πρόταση που είχε επεξεργασθεί από κοινού με την ομάδα δράσης (Task Force).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα εκφράζει σοβαρές επιφυλάξεις για τον αριθμό των δόσεων, επικαλούμενη τα «διεθνώς ισχύοντα», ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας η ελληνική πλευρά ζητά μεγαλύτερη ευελιξία επικαλούμενη τα ποσοστά της ύφεσης και την «ακραία κατάσταση», στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Αποσύρθηκε η τροπολογία για την αξιολόγηση στα σχολεία



Αποσύρθηκε από την Κυβέρνηση η τροπολογία για την αξιολόγηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η εν λόγω τροπολογία είχε κατατεθεί από το υπουργείο Παιδείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που εισάγει επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας και άλλων υπουργείων.
Οι διατάξεις προέβλεπαν τη δημιουργία Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής με την επωνυμία «Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» και ρύθμιζε θέματα σχετικά με τη διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: alterthess
Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ