ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

18 Απρ 2013

Φράουλες και αίμα στα κάτεργα της Μανωλάδας

Τους 28 φθάνουν οι τραυματίες εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, που δέχθηκαν πυροβολισμούς από επιστάτες στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας


Πέμπτη 18/4

1:01 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεταφέρουν τους νοσηλευόμενους μετανάστες από το Νοσοκομείο του Ρίου στα δικαστήρια Πάτρας για να περάσουν αυτόφωρο γιατί δεν είχαν χαρτιά!



Συνελήφθη 38χρονος για υπόθαλψη των πιστολέρο επιστατών της Μανωλάδας

Βίντεο: Μαρτυρία εργάτη που βρέθηκε αντιμέτωπος με τους επιστάτες στη Μανωλάδα

Φράουλες γεμάτες αίμα, της Άντας Ψαρά (Εφημερίδα των Συντακτών)

Τετάρτη 17/4
 Σύμφωνα με πληροφορίες, εννέα από τους αλλοδαπούς διακομίστηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας και άλλοι 19 στο νοσοκομείο του Πύργου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες γύρω στις 6 μμ της Τετάρτης, στην Μανωλάδα Ηλείας, 200 εργάτες γης, υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι εργάζονται σε γεωργική επιχείρηση Έλληνα, δέχθηκαν πυροβολισμούς από  τρεις  εκπροσώπους του εργοδότη (επιστάτες) όταν ζήτησαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας εκ των τριών επιστατών πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο εναντίον τους τραυματίζοντας ελαφρά 20 από τους αλλοδαπούς. Από το Τ.Α. Αμαλιάδας διενεργείται προανάκριση. Ο εργοδότης συνελήφθη και συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τριών επιστατών. Να υπενθυμίσουμε ότι ίδιας αγριότητας γεγονός είχε συμβεί και τον Αύγουστο του 2008 στη Μανωλάδα.


Δείτε εδώ: Τότε όπως και σήμερα... Βίντεο - μαρτυρία της επίθεσης σε μετανάστη στη Μανωλάδα τον Αύγουστο του 2012

Σύμφωνα με πληροφορίες του "avgi.gr", οι τραυματισθέντες Μπαγκλαντεσιανοί από το κυνηγετικό όπλο επιστάτη στα φραουλοχώρα της Μανωλάδας ανέρχονται σε 28 εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο του Πύργου και της Πάτρας.

******
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα γεγονότα στη Μανωλάδα

Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη

Είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία.

Είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη.

*****

Δήλωση καταδίκης στο "avgi.gr" από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Σαλτάρη – Γεωργοπούλου

Άμεση και επιτακτική η ανάγκη για απονομή δικαιοσύνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με ανακοίνωσή του αναφορικά με τα γεγονότα στην Μανωλάδα, ενώ η η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Έφη Σαλτάρη – Γεωργοπούλου τονίζει με δήλωσή της: "Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες επεισοδίων στα φραουλοχώραφα του Νομού Ηλείας. Η τοπική κοινωνία αντιδρά σε φαινόμενα σκληρής βίας με πρωταγωνιστή τον ίδιο ευερέθιστο μεγαλοπαραγωγό φράουλας, ο οποίος δεν διστάζει να απειλεί την ανθρώπινη ζωή στέλνοντας στο νοσοκομείο μετά από πυροβολισμό μετανάστες -εργάτες. Αιτία όλων είναι η άρνησή του να καταβάλει τα δεδουλευμένα έξι μηνών και να συνεχίσει να εκμεταλλεύεται ανυπεράσπιστους εργάτες, που στοιβάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής για ένα φθηνό μεροκάματο του τρόμου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες και καλεί τον λαό της Ηλείας να αντισταθεί σε τέτοια φαινόμενα και να υπερασπιστεί την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ζητά την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, για να πάψει ο ηλειακός κάμπος να στιγματίζεται από φαινόμενα ρατσιστικής βίας.





Varda7


Πηγή: beta.avgi.gr - Φωτογραφίες: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ