ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20 Μαρ 2013

Γ. Ομήρου: «Η απόφαση της κυπριακής βουλής προστατεύει όλους τους λαούς στην ΕΕ»


Η απόφαση της Κυπριακής Βουλής προστατεύει όλους τους λαούς των κρατών μελών της ΕΕ, ανέφερε ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου για την καταψήφιση - με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές - της απόφασης του Eurogroup για το «κούρεμα» των καταθέσεων.


Σε δηλώσεις του στα ξένα ΜΜΕ είπε ότι, στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα. «Αναμένουμε την αλληλεγγύη των εταίρων μας, που αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή της ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε ο κ. Ομήρου.



Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανούανέφερε ότι η απόφαση του Eurogroup είναι καταστροφική για την κυπριακή οικονομία και κρατά «όμηρο» τη χώρα στα χέρια της ΕΕ. Ως προς τα επόμενα βήματα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ έχει ετοιμάσει 15 συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι «προς το παρόν δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε το ευρώ». Πρόσθεσε, επίσης, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Κύπρο και πως όλα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις.

«Το κυπριακό κοινοβούλιο απέδειξε σήμερα την αποφασιστικότητα του να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία» με το Eurogroup, ανέφερε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες τις επόμενες ημέρες και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση. Πρέπει να πάμε πίσω στην Ευρώπη και να τους πείσουμε με επιχειρήματα, ότι η βιωσιμότητα της κυπριακής οικονομίας είναι προς όφελος της ΕΕ, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ