ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ 25ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20 Νοε 2012

Η Μ. Κανελλοπούλου συμπαραστέκεται στο δήμαρχο Δ. Αχαΐας

Επιστολή συμπαράστασης στον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας κ. Παναγιωτόπουλο, έπειτα από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η Χρυσή Αυγή, απέστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μ. Κανελλοπούλου. Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κ. Δήμαρχε
Επ' αφορμή της σε βάρος σας μήνυσης που κατέθεσε ο βουλευτής της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, θα ήθελα, ως βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, να εκφράσω την χωρίς περιστροφές αλληλεγγύη μου προς το πρόσωπό σας.
Η αλληλεγγύη όλων των δημοκρατών, όλων των προοδευτικών πολιτών συνιστά σοβαρή απάντηση απέναντι στο νεοναζιστικό κίνδυνο. Ωστόσο, τάσσομαι σταθερά υπέρ της άποψης ότι αυτή η αλληλεγγύη πρέπει να έχει χαρακτήρα όχι εσωστρεφή και παθητικό.

Η καλύτερη άμυνα απέναντι στους φασίστες και στο σκοτάδι με το οποίο απειλούν να καλύψουν τη χώρα μας, είναι η αντεπίθεση της Δημοκρατίας. Όλοι οι δημοκρατικοί φορείς και οι συλλογικότητες, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι την Αριστερά, οφείλουν να καταδείξουν στους φασίστες ότι οι πρακτικές τους απάδουν από τις παραδόσεις του λαού μας.
Σε μία χώρα την οποία ,σε περασμένες δεκαετίες, οι φασίστες σφάγιασαν είτε με δοσιλογισμό είτε με εθνικές προδοσίες, η μόνη απάντηση που τους αρμόζει είναι η αντιφασιστική κινητοποίηση της κοινωνίας, αξιόλογο παράδειγμα της οποίας ήταν η απαγόρευση πρόσβασης στο ηρώο της πόλης που επέβαλαν οι δημοκρατικοί πολίτες της Κ. Αχαΐας στους νεοναζί, κατά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2012.
Εγώ προσωπικά και ο πολιτικός μου χώρος θα είμαστε κοντά σας.

Ελπίζουμε να σταθούμε όλοι μαζί να και απέναντι στο φασισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ